POTPISAN SPORAZUM

Skijanje na Jahorini, Bjelašnici, Ravnoj planini i Vlašiću sa jednom kartom

Cijena je 350 KM i važi za bilo kojih 10 dana do kraja zimske sezone

Nadaju se uspješnoj sezoni. Arhiv

A. Č. / AA

20.1.2021

Na Jahorini je potpisan sporazum o saradnji četiri ski centra u Bosni i Hercegovini – Jahorina, Bjelašnica, Ravna planina i Vlašić, koji se ogleda u jedinstvenoj karti koja od danas važi za skijanje na više od 100 kilometara staza u ova četiri ski centra, javlja Anadolija.

Tim povodom direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić rekao je da se radi o karti koja se može koristiti u sva četiri ski centra. 

- Cijena joj je 350 KM i važi za bilo kojih 10 dana do kraja zimske sezone, korisnik može skijati jedan dan na Bjelašnici, a već sljedeći na Vlašiću, Ravnoj Planini ili Jahorini. Ovo je samo jedan od koraka koje ćemo produzeti sa ciljem uvezivanja i zajedničke ponude. Naša filozofija je da konkurenciju pretvaramo u partnere i na taj način svi možemo imati samo benefite, a turisti zadovoljstvo što nam je svakako krajnji cilj - rekao je Ljevnaić.

Skijalo više od 79.000 skijaša

Zimska sezona na Jahorini je krenula 29. novembra, a za 52 dana skijanja u kontinuitetu je skijalo više od 79.000 skijaša zahvaljujući dobroj organizaciji skijanja, i pripremi ski staza koje su sada perfektno uređene. 

Broj vožnji povećan je za 2 posto. Na ovoj planini trenutno ima više od 150 centimetara utabanog snijega na stazama i skijalište radi u svom punom kapacitetu danima unazad. 

Direktor ski centra Bjelašnica Edis Baković je uz izraze zahvalnosti istakao važnost ovog sporazuma za sve ski centre, a najviše za skijaše.

Gost kada dođe bilo gdje u BIH može bilo kojih 10 dana izabrati za skijanje na ovim skijalištima. Vrijeme nas je poslužilo i na Bjelašnici sada imamo gotovo dva metra snijega. Imamo sve uvjete da ova sezona bude jedna od boljih u prethodnih desetak godina - kazao je Baković. 

13 kilometara staza

Direktor ski centra Ravna Planina Veljko Golijanin je također istakao da je ovo poseban dan za skijaše. 

- Po principu na svjetske i evropske ski centre veliki planinski centri pomažu manje, a ne samo zbog svog interesa nego zbog interesa svih. Ovo je jedan od načina da stvorimo nove skijaše. Ski centar Ravna planina je ove godine najspremniji dočekao skijaše i sada imamo 13 kilometara staza - dodao je Golijanin.

Direktor ski centra Vlašic Goran Šarić izrazio je nadu da će sljedeće godine ovaj sporazum proširiti. 

- Na pravom smo putu i mnogima smo pokazali kako treba da rade - rekao je Sarić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.