PREDVIDJELA KRITIKE

Vanja Bjelica Prutina prije Dodikovih uvreda rekla da se napadi mogu nastaviti žešće

Dodik je na konferenciji za medije u Doboju kazao kako je ona u braku sa čovjekom koji je Bošnjak ili musliman

N. Aj.

Bjelica Prutina: Kritikovana zbog glasanja za poništavanje izbora u Srebrenici i Doboju

Foto: Arhiv


Vanja Bjelica Prutina, članica Centralne izborne komisije (CIK) BiH jučer je izložena uvredama lidera SNSD-a Milorada Dodikasamo zbog toga što je glasala za poništavanje izbora u Srebrenici i Doboju.

Dodik je na konferenciji za medije u Doboju kazao kako je ona u braku sa čovjekom koji je Bošnjak ili musliman kako bi Dodik kazao.

Niko se ne može sakriti iza mene

- Gospođa koja predstavlja srpski narod je udata ili je bila udata za Bošnjaka u Sarajevu, muslimana. Neko će reći šta to ima veze, ma nemojte. Nema veze? Ma nemojte. To pokazuje koliko je sve namješteno - kazao je Dodik.

Nekoliko sati prije Dodikovog ispada, na sjednici CIK-a, Bjelica Prutina je znala šta je očekuje pa je odlučila i poslati poruku svima koji je napadaju kazavši da neće podleći pritiscima.

Želim reći da se niko ne može sakriti iza mene i da niko ne može očekivati da pod pritiskom neću djelovati u okviru zakona. I to imam potrebu da kažem veoma jasno. To se odnosi na ovaj slučaj i na neke druge slučajeve koje smo razmatrali kada sam indirektno ili direktno kroz medije ili na neki drugi način bila izložena pritiscima - rekla je. 

U okviru zakona

Dodala je da će uvijek raditi u okviru zakona.

- Neću pružati alibi aposlutno nikome ko je prekršio odredbe Izbornog zakona. Napadi se mogu nastaviti još žešće - kazala je Vanja Bjelica Prutina. 

Nova Dodikova izjava izazvala je brojne osude i kritike, a neki su poručili da brojni visoki funkcioneri u SNSD-u i RS-u imaju mješovite brakove, što znači da je Dodik uvrijedio direktno i svoje saradnike.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na