VELIKA KLADUŠA

Konaković o navodnom koaliranju sa strankom zločinca Fikreta Abdića: Spinovi su jeftini i potpuno nerealni

Ni u najgorem scenariju Narod i pravda ne bi koalirala sa strankom ratnog zločinca i njegovom kćerkom, naveo je Konaković

Konaković: Njegov smo ulazak u Vladu USK već zaustavljali. Arhiv

Piše: A. Jamaković

27.1.2021

U pojedinim medijima pojavila se informacija da će vlast u općini Velika Kladuša formirati Laburisti osuđenog ratnog zločinca Fikreta Abdića, Demokratska narodna zajednica - Krajiška stranka, bivša Abdićeva partija te Narod i pravda Elmedina Konakovića.



Izjava Abdić-Jelenović

Naime, vijećnik Naše stranke u OV Velika Kladuša Amir Purić objavio je video na kojem je Abdićeva kćerka Elvira Abdić-Jelenović izjavila da je odluka Laburista da zajedno djeluju sa "DNZ-om Krajiška stranka i vijećnicima Naroda i pravde".

- Dvostruko, možda i trostruko političko samoubojstvo u najavi. Hajde, LS i DNZ razumijem, dugoročno nemaju prostora za proširenje glasačke baze izvan tog sve užeg i užeg kruga ljudi kojima su tragična zbivanja na području Velike Kladuše bitan dio identiteta. Sada će se čorvati unutar koalicije za glasače čiji broj neće rasti. Međutim, stranku kao što je Narod i Pravda, koja je osvojila značajan komad vlasti u FBiH, ovakvo nešto može veoma kompromitirati. Baš me zanima šta će reći Elmedin Dino Konaković.

Ako je imao neki alibi za odluku da ne podrži jedinog kandidata za načelnika koji je imao realne šanse protiv Abdića, sada će izgovor malo teže pronaći. Možda jedino izvinjenje, u smislu "obmanuli su me, vjerovao sam pogrešnim ljudima" - naveo je Purić na Facebooku.



Pitanje za psihijatra

Međutim, sve ove navode ubrzo je demantirao Konaković na svom Facebooku profilu.


- Ni u najgorem scenariju Narod i pravda ne bi koalirala sa strankom ratnog zločinca i njegovom kćerkom. Njegov smo ulazak u Vladu USK već zaustavljali. Da li bi pojedinac radi ličnog interesa potrčao u zagrljaj čovjeku koji je ubijao članove njegove porodice?



Ne znam. Ako bi, to je pitanje za psihijatra, društvo u cjelini. Istina, već smo to viđali. Spinovi su jeftini i potpuno nerealni - naveo je Konaković.

Ni u najgorem scenariju Narod i pravda ne bi koalirala sa strankom ratnog zlocinca i njegovom kcerkom. Njegov smo...

Objavljuje Elmedin Dino KonakovicSrijeda, 27. siječnja 2021.
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.