VLADA FBIH

Izabran privremeni Upravni odbor KCUS-a, bez konsultacija s Vladom KS

Protiv ovakvog prijedloga glasali su Aljoša Čampara, Zlatan Vujanović i Edita Đapo

Protiv ovakvog prijedloga glasali su Aljoša Čampara, Zlatan Vujanović i Edita Đapo. Arhiv

A. Č.

4.2.2021

Danas je na sjednici Vlade FBiH koja se održava u Mostaru izabran novi/stari Upravni odbor KCUS-a. Privremeni Upravni odbor Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo potvrđen je u slijedećem sastavu:


- Za predsjednika je izabran Jasmin Kapetanović, Kanton Sarajevo, a članovi su Dželaludin Junuzović, Kanton Sarajevo, Orahovac Teufik, iz reda zaposlenika Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo, Amer Ovčina, iz reda zaposlenika Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo, Feriha Hadžagić – Čatibušić, iz reda zaposlenika Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo, Samir Muminović, Unsko-sanski kanton, Diana Štimjanin-Kolđo, Zeničko-dobojski kanton, Nusret Popović, Bosansko-podrinjski kanton, Dalibor Kolak, Kanton Središnja Bosna, Amra Karić, ispred Federacije BiH, Ankica Kolar-Jurčević, ispred Federacije BiH.


Ministar zdravstva zdravstva FBiH Vjekoslav Mandić (HDZ) nije uvažio zahtjeve najvećeg finansijera KCUS-a, Kantona Sarajevo, a koji je tražio da se u UIO imenuju prof. dr. Ismet Gavrankapetanović i dr. Belma Kapo, tako da KS nema svoje legitimne predstavnike.


Također, nije prošao ni prijedlog Veska Drljače, zamjenika premijera FBiH, da se na jedno od dva mjesta koja pripadaju Federaciji imenuje dr. Emir Talirević. 


Za imenovanje privremenog Upravnog odbora glasalo je osam ministara (SDA i HDZ).

Protiv ovakvog prijedloga glasali su Aljoša Čampara i ministri iz SBB-a Zlatan Vujanović, Edita Đapo. Ostali su bili suzdržani.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.