MOSTAR

Potpisana izjava o Planu prioriteta za ubrzanje procesa evropskih integracija

Potpisivanju izjave je prethodilo usvajanje Plana prioriteta za parlamente u BiH za ubrzanje procesa evropskih integracija

Piše: M. Sm.

5.2.2021

Sa potpisivanja - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Članovi kolegija oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine danas su u Mostaru potpisali zajedničku izjavu kojom izražavaju spremnost da preduzmu mjere na provođenju Plana prioriteta i na realizaciji 14 prioriteta iz Mišlјenja o zahtjevu BiH za članstvo u EU.

Izjavu su potpisali Borjana Krišto, Dragan Čović, Bakir Izetbegović, Denis Zvizdić.

Potpisivanju izjave je prethodilo usvajanje Plana prioriteta za parlamente u BiH za ubrzanje procesa evropskih integracija.

Potpisivanje izjave i usvajanje plana uslijedilo je, inače, nakon sastanka Konferencije predsjedavajućih parlamenata u BiH, u okviru Twinning projekta Evropske unije pod nazivom „Podrška Evropske unije (EU)parlamentima u Bosni i Hercegovini u poslovima evropskih integracija“.

Ovom sastanku su prisustvovali predsjednik i zamjenika predsjednika oba doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, Narodne skupštine Republike Srpske i Skupštine Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine, šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH Johann Sattler, kao i predstavnik Narodne skupštine Mađarske, Parlamenata Austrije i Hrvatskog sabora, koji provode Twinning projekat.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.