"SLUČAJAN" SUSRET

Incko s Mijatovićem popio kafu u Laktašima

Ovo je čovek koga poznajem više od decenije i veliki prijatelj Bosne i Hercegovine i svih naroda koji žive u njoj, napisao je Mijatović

Vojin Mijatović i Valentin Incko. Facebook

A. Ka.

9.2.2021

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko (Inzko) danas se sastao s potpredsjednikom SDP-a Vojinom Mijatovićem u Laktašima.

Nakon susreta napravili su i fotografiju ispred table s nazivom ove općine, koju je Mijatović objavio na svom Facebook profilu.


S današnjeg susreta. Facebook

Incko je na putu izdvojio vrijeme za susret s Mijatovićem kako bi razgovarali o aktuelnim temama u BiH i regionu, a posebno o pismu koje je Incko nedavno uputio rukovodstvu Narodne skupštine RS-a u vezi sa zahtjevom o oduzimanju odlikovanja ratnim zločincima.

Razgovarali su i o izboru gradonačelnika Mostara te izboru predsjednika i potpredsjednika Federacije BiH.

Mijatović je svoje utiske objavio i na Facebooku.

- Danas ugodna kafa i razgovor sa Visokim predstavnikom za BiH Valentinom Inzkom u Laktašima. Ovo je čovjek koga poznajem više od decenije i veliki prijatelj Bosne i Hercegovine i svih naroda koji žive u njoj! Dok Milorad Dodik i njegov režim uporno guraju u izolaciju srpski narod, ja ću raditi sve na poboljšanju suživota unutar BiH tako i na saradnji sa prijateljima Bosne i Hercegovine! Valentin Incko je prijatelj BiH i svih koji žive u njoj!!! – stoji u objavi Mijatovića.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.