SASTANCI

Pozivu "Koalicije za Mostar" odazvali se samo iz PMP-a

SDP svoje prisustvo uvjetovao nizom zahtjeva

Sa današnjeg sastanka. M.Smajkić

Piše: M. Smajkić

12.2.2021

Na poziv za sastanak „Koalicije za Mostar“ danas su se, uoči nastavka konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća Mostara koja će u 15.30 sati početi drugim krugom izbora za gradonačelnika,  odazvali samo iz Prve mostarske partije (PMP).

Sastanku ispred „Koalicije“ prisustvuju Šerif Špago i dr.Zlatko Guzin, kandidat za gradonačelnika, dok su u ime PMP-a, predsjednik ove stranke Semir Drljević Lovac, potpredsjednik Haris Kljako i vijećnica Adela Gosto.

Iz SDP-a su, podsjetimo, jučer, svoje prisustvo na sastanku uvjetovali brojnim zahtjevima.Između ostalog, zatražili su „da im se jave kada skupe 15 potpisa podrške svom kandidatu“, ali i da četiri vijećnika, čija su se imena spominjala pri izbornim malverzacijama vrate mandate (Kljako, Šuta, Marić i Nazdrajić).

Iako se iznosilo da će se sastanku odazvati iz mostarske organizacije Naše stranke, to se nije dogodilo.

Iz „Koalicije“ su, naime, jučer uputili poziv lokalnim organizacijama SDP-a, Naše stranke i Prve mostarske partije (PMP) s ciljem stvaranja šire programske koalicije i definiranja sporazuma za formiranje vlasti u Mostaru.

Praktično, cilj „Koalicije“ je osigurati 18 ruku za podršku dr.Guzinu u trećem krugu, budući da u tom dijelu procesa izbora gradonačelnika nije potrebna dvotrećinska većina, odnosno, 24 glasa.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.