SARAJEVO

Bisera Turković primila u nastupnu posjetu komandanta NATO štaba

Istakla je da su, uprkos pandemiji, mnoge planirane aktivnosti iz Programa reformi završene

Razgovarano o formiranju Komisije za NATO integracijski proces BiH. MVP BiH

Avaz.ba

17.2.2021

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković, danas je primila u nastupnu posjetu komandanta NATO štaba u Sarajevu brigadnog generala Erica Folkestada, saopćeno je iz Ministarstva.

Zahvalila se NATO-u za kontinuirane napore, angažman i podršku BiH, uključujući i pomoć tokom pandemije uzrokovane koronavirusom.

Istakla je da su, uprkos pandemiji, mnoge planirane aktivnosti iz Programa reformi završene, te da su druge aktivnosti u toku.

Ministrica Turković i general Folkestad su na sastanku razgovarali i o formiranju Komisije za NATO integracijski proces Bosne i Hercegovine, za čiju je uspostavu Ministarstvo vanjskih poslova okončalo sve procedure, te izrazili očekivanje da će ovaj proces biti okončan u narednom periodu.

General Folkestad je istakao da je Bosna i Hercegovina jedan od prioriteta NATO saveza, te podsjetio na aktivnosti u našoj zemlji koje uključuju podršku lokalnim zajednicama, te intenzivnu saradnju sa Oružanim snagama Bosne i Hercegovine.

Turković je kazala da je Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, u okviru svojih nadležnosti i dužnosti, na vrijeme završilo svoje aktivnosti kada je u pitanju Program reformi.

Na sastanku je razgovarano i o drugim važnim pitanjima u Bosni i Hercegovini, poput migrantske krize, s kojom se posljednjih godina suočava naša zemlja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.