VAKCINACIJA

Boris Šukalo: Zašto Srbija nije vakcine povjerila RS-u

Postavlja se opravdano pitanje zašto u našem slučaju donacija vakcina iz Srbije nije realizovana na isti način kako što je to slučaj sa zemljama u regionu, kaže Šukalo

Boris Šukalo. Agencije

A. Ka.

18.2.2021

Zbog čega je RS-u, umjesto najavljivanih donacija vakcina protiv korone iz Srbije, ponuđena mogućnost vakcinacije njenih medicinskih radnika u zdravstvenim ustanovama u Srbiji", upitao je Boris Šukalo, funkcioner Srpske demokratske stranke.

"Očigledno je", kaže Šukalo, "da postoji dobar razlog zbog čega institucijama RS-a nisu povjerene vakcine koje Srbija donira Republici Srpskoj."

- Postavlja se opravdano pitanje zašto u našem slučaju donacija vakcina iz Srbije nije realizovana na isti način kako što je to slučaj sa zemljama u regionu, poput Sjeverne Makedonije i Crne Gore, koje su te vakcine dobile na raspolaganje - rekao je Šukalo.


Кaže da nije isključeno da postoji opravdana bojazan da bi, kao u slučaju nekih ranih donacija iz Srbije, kontingent vakcina mogao biti predmet pronevjera i političkih igara aktuelne vlasti.

- Sve ono što čini aktuelna vlast i njeni čelni ljudi konstanto urušava ugled i povjerenje i u same institucije kojima rukovode - naglašava Šukalo.

Кaže da je očigledno i da aktuelna vlast ne samo da nije sposobna da sama nabavi vakcine protiv korone nego da nije u stanju ni da realizuje njihovu donaciju, saopćeno je iz Srpske demokratske stranke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.