INICIJATIVE

Klub SBB-a u Skupštini KS: Željezni most na Skenderiji nazvati po Đorđu Balaševiću

Đorđe Balašević bio je, pored ostalog, i ambasador Sarajeva, pogotovo u najtežim trenucima u historiji našega grada, navodi se u Inicijativi SBB-a

Piše: E. T.

20.2.2021

Đorđe Balašević: Mnogo učinio za Sarajevo. Avaz

Klub Saveza za bolju budućnost BiH u Skupštini Kantona Sarajeva, uputio je inicijativu za preimenovanje pješačkog "Željeznog mosta" na Skenderiji u naziv "Most Đorđa Balaševića" ili "Balaševićev most". 

Ovu inicjativu Kluba SBB-a u SKupštini KS, na Facebooku je podijelio Anis Krivić, politički direktor SBB-a. 


- Đorđe Balašević bio je, pored ostalog, i ambasador Sarajeva, pogotovo u najtežim trenucima u historiji našega grada.


Pored svega što je učinio za naš grad, posebno treba istaći koncert održan u neposrednoj blizini "Željeznog mosta" na Skenderiji u februaru 1998. godine. Njegovo javno djelovanje, pjesme i koncerti u zemljama regiona, bili su u maniru izgradnje mostova među ljudima i narodima. Koncerti u Sarajevu, Tuzli, Mostaru i drugim gradovima su nedvojbeni dokaz da je Đorđe Balašević svim svojim bićem bio privržen BiH i glavnom gradu naše države, čime nas je zadužio u ljudskom i svakom drugom smislu.


Stoga, pokrećemo inicijativu za preimenovanje pomenutog mosta u naziv "Most Đorđa Balaševića" ili "Balaševićev most". Time ćemo još jednom dokazati da znamo, kao građani i kao narod, cijeniti prijatelje i sve ono što su za nas činili.


Most neupitno simbolizira Balaševića, ali i Balašević sve mostove među ljudima.


Inicijativu upućujem, shodno procedurama, na adresu Općine Centar Sarajevo na izjašnjenje, kao i načelnika Srđana Mandića, a nakon toga, nadam se i podršci zastupnika i zastupnica u Skupštini KS - navodi se u Inicijativi koju je potpisao Zvonko Marić, šef Kluba SBB-a u Skupštini KS. 

❗️Inicijativa Kluba SBB-a❗️ Općina Centar, Sarajevo Skupština Kantona Sarajevo Predmet: Inicijativa za preimenovanje...

Objavljuje Anis KrivićSubota, 20. veljače 2021.
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.