SARAJEVO

Počela sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH

Prema najavljenom dnevnom redu, zastupnici će biti upoznati s informacijom o planu vakcinacije protiv koronavirusa u FBiH

Sjednica se održava se u hotelu "Hills" na Ilidži. Arhiv

Piše: E. Halimić

24.2.2021

U Sarajevu je počela 19. redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH.

Sjednica se održava se u hotelu "Hills" na Ilidži budući da je kongresna sala dovoljno veliki prostor za održavanje neophodne fizičke distance među učesnicima. 


Dnevni red

Prema najavljenom dnevnom redu, zastupnici će biti upoznati s informacijom o planu vakcinacije protiv koronavirusa u FBiH.

U najavljenom dnevnom redu ove sjednice su i nacrti više zakona - o advokaturi, o vještacima u Federaciji BiH, o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku, kao i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga.


Nacrti zakona

Nacrt Programa rada Predstavničkog doma za 2021. godinu, Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Srednjoročni program održavanja, zaštite, rekonstrukcije, izgradnje i obnove autocesta, brzih cesta i magistralnih cesta za period 2020. - 2023. godine također su u prijedlogu dnevnog reda.

Predloženi su i odluka o prihvatanju zaduženja po Ugovoru o finansiranju između BiH i Evropske investicijske banke (EIB) za realizaciju Projekta izgradnje dionica autoceste Medakovo - Poprikuše na Koridoru Vc te izvještaji o prošlogodišnjem poslovanju Međunarodnog aerodroma Sarajevo, BH Gasa d.o.o Sarajevo i „Sarajevoputeva“ d.d. Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.