PRENOSIMO

Čekali da se završe izbori u Mostaru: Kćerka Zlatka Guzina iz SDA zaposlena u Vladi FBiH

Ona je trenutno zaposlena na poziciji stručnog saradnika

Zlatko Guzin. Agencije

Press

25.2.2021

Kćerka kandidata Stranke demokratske akcije (SDA) za gradonačelnika Mostara Zlatka Guzina, kako nezvanično saznajemo, dobila je posao u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, piše PRESS.

- Kćerka Zlatka Guzina od jučer je zaposlena u Sekretarijatu Vlade Federacije BiH. Ciljano se čekalo da se okonča izbor gradonačelnika Mostara jer SDA nije željela da u toku izbornog procesa mediji pišu kako je kćerka kandidata SDA dobila posao u Vladi FBiH - kazao nam je izvor iz Sekretarijata Vlade FBiH, a koji je želi ostati anoniman.

Tvrdi da se kćerka Zlatka Guzina ranije prijavila na javni konkurs koji je raspisala Vlada FBiH i da se od početka znalo kako će ona biti primljena na to radno mjesto.


- Ona je trenutno zaposlena na poziciji stručnog saradnika. Ranije je u Sekretarijatu Vlade FBiH bila angažovana po osnovu ugovora o djela - rekao nam je izvor iz Sekretarijata Vlade FBiH.

Ističe da je kćerka Zlatka Guzina dobila rješenje o radu na neodređeno vrijeme.

- SDA je u potpunosti privatizirala Sekretarijat Vlade FBiH. Prvi su tu da se bune kada posao u javnom sektoru dobiju djeca čiji roditelji nisu istaknuti funkcioneri SDA jer SDA je uvjerena kako u javnom sektoru trebaju raditi samo njihovi omladinci i srodnici njihovih funkcionera - kazao nam je izvor iz Sekretarijata Vlade FBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.