PRENOSIMO

Čekali da se završe izbori u Mostaru: Kćerka Zlatka Guzina iz SDA zaposlena u Vladi FBiH

Ona je trenutno zaposlena na poziciji stručnog saradnika

Press

Zlatko Guzin

Foto: Agencije


Kćerka kandidata Stranke demokratske akcije (SDA) za gradonačelnika Mostara Zlatka Guzina, kako nezvanično saznajemo, dobila je posao u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, piše PRESS.

- Kćerka Zlatka Guzina od jučer je zaposlena u Sekretarijatu Vlade Federacije BiH. Ciljano se čekalo da se okonča izbor gradonačelnika Mostara jer SDA nije željela da u toku izbornog procesa mediji pišu kako je kćerka kandidata SDA dobila posao u Vladi FBiH - kazao nam je izvor iz Sekretarijata Vlade FBiH, a koji je želi ostati anoniman.

Tvrdi da se kćerka Zlatka Guzina ranije prijavila na javni konkurs koji je raspisala Vlada FBiH i da se od početka znalo kako će ona biti primljena na to radno mjesto.

Hercegovačko-neretvanski kanton
Guzin: Iza nas je jedna fer utakmica, čestitam Kordiću na pobjedi

- Ona je trenutno zaposlena na poziciji stručnog saradnika. Ranije je u Sekretarijatu Vlade FBiH bila angažovana po osnovu ugovora o djela - rekao nam je izvor iz Sekretarijata Vlade FBiH.

Ističe da je kćerka Zlatka Guzina dobila rješenje o radu na neodređeno vrijeme.

- SDA je u potpunosti privatizirala Sekretarijat Vlade FBiH. Prvi su tu da se bune kada posao u javnom sektoru dobiju djeca čiji roditelji nisu istaknuti funkcioneri SDA jer SDA je uvjerena kako u javnom sektoru trebaju raditi samo njihovi omladinci i srodnici njihovih funkcionera - kazao nam je izvor iz Sekretarijata Vlade FBiH.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na