CIK BIH

Utvrđena lista 28 izabranih vijećnika za Gradsko vijeće Grada Sarajeva

Odluke o utvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata iz općinskih vijeća Stari Grad Sarajevo, Centar Sarajevo, Novo Sarajevo i Novi Grad Sarajevo za Gradsko vijeće Grada Sarajeva će biti objavljene na web-stranici CIK-a

Rezultati će biti objavljeni na stranici CIK-a. Arhiva

A. K. / Anadolija

26.2.2021

Centralna izborna komisija BiH danas je utvrdila rezultate posrednih izbora za Gradsko vijeće Grada Sarajeva, javlja Anadolija.

U Gradsko vijeće Grada Sarajeva iz općine Novi Grad Sarajevo mandate vijećnika dobili su Adi Škaljić, Bajro Biber i Alem Logo (Bošnjaci), Toni Vukadin i Drago Jurić (Hrvati), Ratko Orozović (Srbin) i Enisa Spahić (ostali).

Iz Novog Sarajeva u Gradsko vijeće Grada Sarajeva izabrani su Alma Čengić i Elvedin Korora (Bošnjaci), Marijela Hašimbegović i Danijela Šahat (Hrvati), Srđan Srdić (Srbin) i Samir Bejić i Mirela Džehverović (ostali).

U Gradsko vijeća Grada Sarajeva iz općine Centar izabrani su Jasmin Ademović, Lejla Ćosović i Amra Zulfikarpašić (Bošnjaci), Željko Majstorović (Hrvat), Biljana Lazarević i Dragan Stevanović (Srbi) i Nihad Uk (ostali).

Iz Starog Grada u Gradsko vijeće Sarajeva izabrani su Seid Škaljić, Vedad Deljković, Almedin Miladin i Muamer Mekić (Bošnjaci), Vedran Dodik (Hrvat) i Srđan Simonović i Jasmin Skorupan (Srbi).

Naime, na osnovu Izvještaja o provedenim posrednim izborima za Gradsko vijeće Grada Sarajeva iz općinskih vijeća, Centralna izborna komisija BiH je na današnjoj hitnoj korespodentnoj sjednici utvrdila rezultate posrednih izbora za Gradsko vijeće Grada Sarajeva.

Odluke o utvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata iz općinskih vijeća Stari Grad Sarajevo, Centar Sarajevo, Novo Sarajevo i Novi Grad Sarajevo za Gradsko vijeće Grada Sarajeva će biti objavljene na web-stranici Centralne izborne komisije BiH i smatrat će se da su danom objave iste dostavljene svim učesnicima u izbornom procesu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.