NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Vučićeva lekcija, dosta je sadake!

Kako je protekla jučerašnja posjeta srbijanskog predsjednika našoj zemlji i šta je Vučić poručio donirajući Federaciji BiH 10.000 doza vakcina "AstraZeneca"

Piše: Avaz.ba

3.3.2021

Današnja naslovna strana "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Nesposobna bh. vlast dočekala donaciju vakcina: Vučićeva lekcija, dosta je sadake!

Kako je protekla jučerašnja posjeta srbijanskog predsjednika našoj zemlji i šta je Aleksandar Vučić poručio donirajući Federaciji BiH 10.000 doza vakcina "AstraZeneca". Pročitajte i reakcije članova Predsjedništva na ovaj Vučićev gest, ali i šta o donaciji misle Bisera Turković, Bakir Izetbegović, Nermin Nikšić...

Komentar dana "Promašene politike" napisao je Alen Bajramović.

Analiza - Donacija vakcina i poruke iz Srbije i Turske: Na redu je Erdoan. 

Čitajte i o poražavajućim podacima Agencije za statistiku BiH o demografskom kolapsu u našoj zemlji. Sve je više samaca, mladi se teško odlučuju na brak, rađa se sve manje djece...  

Ličnost dana je Luka Dončić: Pretplaćen na rekorde. 

U rubrici Globus čitajte: Šamar Rusiji zbog trovanja navaljnog - EU i SAD uvele prve sankcije. Crnogorski predsjednik Milo Đukanović poručio: Zatvoriti granice za one bez PCR testa. 

Donosimo i izvještaj sa prve radne sjednice novog Gradskog vijeća u Mostaru - šta je zanimalo vijećnike, s kakvim se problemima grad na Neretvi suočava i zbog čega je usvajanje statuta povučeno s dnevnog reda.

Zanimljivi rezultati istraživanja portala Expensivity pokazuju da su Bosanci i Hercegovci osmi u svijetu po ispijanju piva. Pročitajte koliko u prosjeku jedan bh. građanim godišnje izdvoji novca za pivo.

Bakrena maska, koja je hit u svijetu i nazivaju je "ubicom" virusa, uskoro i u bh. apotekama. Otkrivamo zašto je djelotvornija od obične maske i koliko nas dugo može štititi od koronavirusa. 

Profesor Jasenko Karamehić, poznati bh. imunolog, odgovorio je na pitanja u našoj rubrici Klub poznatih.

U rubrici Sarajevski kanton pročitajte na kakve je propuste u radu ukazao Ured za borbu protiv korupcije u Kantonu Sarajevo čelnicima javnog komunalnog preduzeća GRAS. 

Crna hronika donosi šokantnu priču o Bosancu koji je zbog silovanja prostitutki u Sloveniji osuđen na 25 godina zatvora. Čitajte i kako je banda iz firme "Marcaffe" u Kiseljaku ukrala dvije i po tone kafe. 

Na džet setu donosimo razgovor sa hitmejkerom Arminom Šakovićem, a na stranama sporta pročitajte šta jeMiralemu Pjaniću poručio sportski menadžer Bekim Pašalić koji skoro 30 godina živi u Barceloni. 

"Dnevni avaz" svojim vjernim čitaocima danas poklanja prilog "Porodica i zdravlje" s mnoštvom korisnih informacija i savjeta poznatih bh. ljekara. 







  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.