TURIZAM

Bosanska dolina piramida spremna za novu sezonu

Vrijeme koje nas je poslužilo kroz prva dva mjeseca ove godine iskoristili smo za nove sadržaje u našem parku “Ravne 2”, kaže Osmanagić

N. Smajović

Gosti i tokom protekle sedmice uživali u tunelima

Foto: N. Smajović


Prva dva mjeseca 2021. godine u visočku „Bosansku dolinu piramida“ dolaze gosti iz BiH, zemalja regije, ali je, također, bilo i posjetilaca iz arapskih i nekih evropskih zemalja.

Protekla, ''pandemijska'' godina u Visokom bila je rekordna prema broju gostiju, a u Fondaciji “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” se već uveliko pripremaju i za ovu godinu, od koje se, također, očekuju rekordi.

Bez pauze

- Skoro da nije ni bilo pauze između dvije sezone, jer smo i tokom zimskog perioda imali goste na našim lokacijama, a to se prije svega odnosi na tunele ''Ravne''. Vrijeme koje nas je poslužilo kroz prva dva mjeseca ove godine iskoristili smo za nove sadržaje u našem parku “Ravne 2”. Zimski period je iskorišten i za redovne radove u tunelima, a tu prije svega mislim na zamjenu drvne podgrade, ali i druge neophodne radove koji garantiraju sigurnost radnika, kao i naših posjetilaca - kazao nam je dr. Semir Osmanagić, direktor Fondacije.

  • U parku “Ravne 2” brojni sadržaji

    U parku “Ravne 2” brojni sadržaji

    Foto: N. Smajović


I sedmica koja je iza nas, uz toplo i ugodno vrijeme, privukla je goste na sve lokacije Fondacije, a održan je i “Media day”, godišnji događaj za predstavnike medijskih kuća iz naše zemlje, u kojem su gosti imali priliku obići lokacije u kompleksu ''Ravne''.

Ima optimizma

- I u ovu, kao i u svaku prethodnu godinu mi ulazimo s optimizmom. Spremniočekujemo posjetioce, a programi i sadržaji koje spremamo u parku “Ravne 2” garantiraju da će ovaj jedinstveni prostor i ove godine biti kulturna oaza Balkana - kazao je Osmanagić.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na