SJEĆANJE

Danas je godišnjica smrti Svetozara Pudarića

Njegovu smrtovnicu uslikala sam sredinom juna na stubu pored Centralne banke, napisala Busuladžić

Svetozar Pudarić. Avaz

Fu. M.

9.3.2021

Danas se navršila godišnjica od smrti Svetozara Pudarića, bivšeg potpredsjednika Federacije BiH i dugogodišnjeg člana Socijaldemokratske partije BiH.

Pudarić je rođen 1959. godine u Sarajevu. Završio je studij arheologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu 1983. godine. U politiku je ušao 1976. godine, pristupivši Komunističkoj partiji (KP) Jugoslavije. Tokom 1991. i 1992. je bio odbornik u Skupštini Grada Sarajeva, a potom član Ratnog predsjedništva glavnog grada BiH.

Na općim izborima 2002. godine izabran je za zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo te je delegiran u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH. Na općim izborima 2010. je izabran za zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, a u martu 2011. Parlament FBiH ga je izbabrao za potpredsjednika Federacije BiH.

Godišnjice smrti Svetozara Pudarića danas se prisjetila i poznata bh. novinarka Adisa Busuladžić.

Danas se navršila puna godina dana otkako Svetozar Pudarić nije sa nama.😪Volim vjerovati da je sada na nekom boljem i...

Objavljuje Adisa BusuladzicUtorak, 9. ožujka 2021.

- Danas se navršila puna godina dana otkako Svetozar Pudarić nije sa nama. Volim vjerovati da je sada na nekom boljem i pravednijem svijetu koji je sanjao dok je bio ovdje. Njegovu smrtovnicu uslikala sam sredinom juna na stubu pored Centralne banke. Mjesecima je stajala čista i uredno prilijepljena. Titova ulica dugo se i sa nevjericom opraštala od Titovog pionira - napisala je Busuladžić na svom Facebooku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.