PREDSJEDNIK DNS-A

Nešić za "Avaz": Smjena Lučića je revanšizam i govori o dvoličnosti politike SNSD-a

Lider DNS-a podsjetio je na „čuveni“ koronaparti nakon kojeg je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik govorio da ne smije i ne može smijeniti ministra Stašu Košarca jer bi na njegovo mjesto došao njegov zamjenik iz reda bošnjačkog naroda

Piše: A. Jamaković

12.3.2021

Nešić: Pokušavaju da zaustave rad DNS-a. Arhiv

Odluka predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije (SNSD) da smijeni ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Miloša Lučića (DNS) je legitimna, ali govori o dvoličnosti politike SNSD-a.

To je za „Avaz“ kazao predsjednik Demokratskog narodnog saveza (DNS) Nenad Nešić te podsjetio na „čuveni“ koronaparti u Sarajevu nakon kojeg je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik govorio da ne smije i ne može smijeniti aktuelnog ministra Stašu Košarca jer bi na njegovo mjesto došao njegov zamjenik iz reda bošnjačkog naroda čime bi bila narušena nacionalna zastupljenost u Vijeću ministara BiH.


Stvara se otpor prema vlasti

- U ovom slučaju, kada je u pitanju interes SNSD-a, ne vodi se računa o interesu RS i srpskog naroda jer nakon smjene gospodina Lučića zamijenit će ga gospodin Mahmutović o kome nema ništa loše da kažem, ali će biti narušena ravnopravnost odnosno učešće RS u Savjetu ministara. To pokazuje da SNSD ne vodi računa o insteresima RS već samo o svojim uskostranačkim – kazao nam je Nešić.


Dodao je da je ovakva odluka SNSD-a revanšizam jer su imali hrabrosti da izađu iz koalicije.

- Sada na sve načine pokušavaju da zaustave rad Demokratskog narodnog saveza, ali to se ne dešava nego dobivaju kontraefekat, budi se inat u narodu i stvara se otpor takvoj vlasti. Ne samo da smjenjuju funkcionere nego širom Republike Srpske otpuštaju i ljude koji su u stalnom radnom odnosu samo zato jer pripadaju DNS-u – rekao nam je Nešić.

Smijenili stomatologa u Mrkonjić-Gradu

Naveo je i primjer iz Doma zdravlja u Mrkonjić-Gradu gdje otpušten stomatolog samo zato jer pripada DNS-u.


-    Ucjenjuju se ljudi i raspoređuju na druga radna mjesta sa manjom plaćom, prijeti im se otkazima – dodao je Nešić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.