SAOPĆENJE

Oglasili se iz ZZJZ FBiH: Nismo dobili dokumentaciju od veleprometnika za nabavku vakcina

MGM Farm i Krajina Group imali rok do danas do 11 sati

Piše: Avaz.ba

13.3.2021

Direktor Zavoda za javno zdravstvo FBiH Davor Pehar. Arhiv

Nakon informacija iznesenih u javnosti o tome da  Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH  nije potpisao ugovore sa dobavljačima za nabavku vakcina koje je dogovorila Federalna vlada i da cijeli proces koči direktor Zavoda, dr. Davor Pehar, kojem je dat rok za potpis ugovora do ponedjeljka do 10 sati, danas su se iz Zavoda oglasili saopćenjem za javnost, kojeg prenosimo u cjelosti.

-Tragom netačnih informacija koje su se pojavile u javnosti, a u kojima se navodi da Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH na čelu s prim.dr Davorom Peharom ne želi potpisati ugovore za nabavu cjepiva za potrebe Federacije BiH, kao i da je Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH taj koji je trebao odabrati veleprometnike koji će nabaviti cjepiva, želimo vas izvijestiti sljedeće:


"Dana 08.03.2021. godine Vlada Federacije BiH formirala je ad hoc grupu koja je obavila razgovore s veleprometnicima koji su izrazili zainteresiranost i spremnost da nabave cjepivo protiv COVID-19. Informacije o rezultatima obavljenih razgovora ad hoc grupa dostavila je Vladi Federacije BiH koja je na sjednici održanoj u četvrtak, 11.03.2021. godine odabrala veleprometnike MGM Farm d.o.o Kakanj i Krajinagroup kao dobavljače, te zadužila Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH da s njima potpiše ugovore.


U petak, 12.03.2021. godine, u Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH stiglo je pismo namjere koje je potpisao premijer Federacije BiH Fadil Novalić i isto je odmah proslijeđeno veleprometnicima koje je Vlada Federacije BiH odabrala.


Istog dana, Vlada Federacije BiH dala je rok Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH da do ponedjeljka, 15.03.2021. godine do 10:00h potpiše ugovore s odabranim veleprometnicima. Rok odabranim veleprometnicima za dostavu potrebne dokumentacije Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH bio je 13.03.2021. godine do 11:00h (subota).


Napominjemo da do ovog trenutka nismo dobili potrebnu dokumentaciju od veleprometnika MGM Farm d.o.o Kakanj, kao ni potpunu dokumentaciju od veleprometnika Krajinagroup, čime se još uvijek nisu stekli uvjeti za potpisivanje ugovora sa Zavodom za javno zdravstvo Federacije BiH."


    

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.