USPJESI

Mostarci dočekali svoju plivačicu Lanu Pudar

Lana, Lana, ti si naša šampionka- uzvikivali su mladi plivači Orke

M. Sm.

Lana Pudar na dočeku

Foto: M. Smajkić


  • S dočeka iza Gradske vijećnice

    S dočeka iza Gradske vijećnice

    Foto: M. Smajkić


Mladoj plivačici iz Mostara Lani Pudar (15) danas su u poslijepodnevnim satima članovi Kluba vodenih sportova „Orka“ i prijatelji organizovali doček iza Gradske vijećnice.

Ova svečanost za  Lanu, koja je u petak u Beogradu isplivala olimpijsku ”A” normu i tako se plasirala na Olimpijske igre u Tokiju, bila je iznenađenje.

- Lana, Lana, ti si naša šampionka - uzvikivali su mladi plivači Orke koji su na doček došli sa balonima u obliku brojeva 5737, što je vrijeme koje je ova mlada sportašica isplivala u Beogradu na 100 metara delfin i oborila rekord BiH.

- Osjećam se ponosno, zadovoljno, sretno. Hvala svima koji su ovo priredili. U budućnosti ću trenirati još jače i bolje. Pokušat ću otplivati što bolje na Olimpijadi - poručila je Lana, zahvalivši se na lijepom dočeku.

Njen otac Velibor Pudar nije krio zadovoljstvo organizovanim dočekom.

- Lana je zaslužila i mnogo više, jer je prvi plivač iz BiH koji je isplivao olimpijsku normu i ponosan sam na njen uspjeh - kazao je Pudar.

Članica Plivačkog kluba “Orka” iz Mostara ima već više od 500 osvojenih medalja, 40 pehara, te više od 100 rekorda BiH u više disciplina i kategorija.

Lana je na 20. izboru najboljih sportista BiH proglašena za najperspektivniju mladu sportistkinju BiH u 2020. godini.

Više o:

Mostar Lana Pudar
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na