SARAJEVO

Sivro za "Avaz": Učenica Zavoda "Mjedenica" pozitivna na koronu, hospitaliziran uposlenik Centra "Vladimir Nazor"

Upozoravali smo da bi sve ustanove trebalo zatvoriti, rekao Sivro

Sivro: Tendencija porasta broja zaraženih. Arhiv

Piše: A. Jamaković

17.3.2021

U internatu Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece „Mjedenica“ u Sarajevu na koronavirus je pozitivna 14-godišnja učenica, potvrdio je za „Avaz“ predsjednik Sindikata osnovnog odgoja i obrazovanja Kantona Sarajevo Saudin Sivro kazavši da nema informacije da li je zatvoren internat i koliko je osoba u samoizolaciji.

- Upozoravali smo da bi sve ustanove trebalo zatvoriti, povećan je broj zaraženih i onih u samoizolaciji i u Centru „Vladimir Nazor“ upravo zbog mnoštva kontakata koje su imali. Jedan kolega iz Centra je hospitaliziran, ne znamo u kakvom je stanju. Nekoliko njih je pozitivno na koronu, a nekoliko je u samoizilaciji. Postoje tendencije porasta broja zaraženih odnosno onih koji su u samoizolaciji, tu informaciju mi je potvrdila kolegica, koja je sindikalni povjerenik i koja je također pozitivna – rekao nam je Sivro.

Dodao je da u srednjoj školi Centra „Vladimir Nazor“ nema nastave jer su se svi roditelji izjasnili da ne žele slati djecu u školu iz predostrožnosti iako je broj zaraženih manji nego u centrima.

-  Nemamo podatak kakvi su stavovi roditelja u Centru „Vladimir Nazor“. U „Mjedenici“ dio roditelja tvrdoglavo je za nastavak nastave, ali će morati snositi odgovornost za posljedice. Korona je uhvatila veliki zamah – dodao je Sivro.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.