NA LICU MJESTA

Sarajevo: Ugostiteljski objekti zjape prazni, penzioneri igraju šah

Nekoliko građana iskoristilo je priliku za kratku šetnju, rekreaciju i kafu u parku. Na Trgu Oslobođenja zatekli smo nekoliko penzionera koji su uživali u partiji šaha

Piše: K. Karić

25.3.2021

Hrana i piće za ponijeti. K. Karić

Zbog pogoršane epidemiološke situacije na području Kantona Sarajeva ulice glavnog grada su puste. 


Ekipa portala „Avaza“ obišla je danas najfrekventnije ulice gdje smo zatekli tek nekoliko prolaznika. Iako smo navikli da su ulice Sarajeva „žive“, to u prethodnom periodu nije slučaj. Građani Sarajeva u puno manjem broju izlaze van svojih domova.


Bezistan prazan. K. Karić

Ćevapi za ponijeti

Tržni centri su sablasno prazni, dok poneki kafići i restorani nude svoje proizvode na punktovima „za ponijeti“. "Ćevapi za pnijeti", "kafa za ponijeti", natpisi su koji "krase" ulaze u ugostiteljske objekte.



Tržni centri prazni. K. Karić

Dostava hrane i pića


Nekoliko građana iskoristilo je priliku za kratku šetnju, rekreaciju i kafu u parku. Na Trgu Oslobođenja zatekli smo nekoliko penzionera koji su uživali u partiji šaha.


Stari grad je u ovo vrijeme prethodnih godina vrvio od turista. Danas je to puko sjećanje na prošlost.





Penzioneri igraju šah. K. Karić

Podsjećamo da su 20. marta na snagu stupile nove mjere suzbijanja korona virusa gdje se zabranjuje rad ugostiteljskih objekata, uz dozvoljenu dostavu hrane i pića. Građanima je dozvoljeno kretanje u periodu od 5 do 23 sata.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.