PREDUZEĆE ZOI'84

Zbog teške epidemiološke situacije: Od sutra pooštravanje mjera na sarajevskim skijalištima

Korisnici usluga Ski centra se pridržavaju propisanih mjera, ali i ovom prilikom apelujemo na sve skijaše i posjetioce na obavezno pridržavanje mjera, naveli su iz ZOI'84

Najavljene oštrije mjere za skijaše. Ilustracija

Ad. A.

27.3.2021

Zbog naglog porasta zaraženih u BiH, sarajevsko preduzeće ZOI'84 najavili su od sutra strožije mjere na skijalištima.

Iz ovog preduzeća su saopćili, da uposlenici pružaju maksimalne napore u implementaciji mjera propisanih od nadležnih institucija, te uz podršku policije i inspekcijskih organa koji vrše stalne nadzore, nastojimo svim posjetiteljima ponuditi siguran i siguran boravak na skijalištima.

Ponovo su apelovali na poštivanje epidemioloških mjera.

- Korisnici usluga Ski centra se pridržavaju propisanih mjera, ali i ovom prilikom apelujemo na sve skijaše i posjetioce na obavezno pridržavanje mjera. Ključni razlog zatvaranja velikog broja skijališta u Evropi je korištenje zatvorenih kabinskih žičara i zatvorenih ugostiteljskih objekata, dok se boravak na planinama, uz poštivanje fizičke distance, preporučuje – kažu u saopćenju.

U ZOI'84 su obrazložili šta će značiti pooštravanje mjera.

-Pored dosadašnjih protokola, od sutra naši posjetioci mogu očekivati značajno rigoroznije mjere, kao što su ograničenje broja karata koje će biti dostupne za prodaju i smanjenje dozvoljenog kapaciteta parkinga. Također u saradnji sa policijskim organima, pored propisanih mjera za nepoštivanje odredbi, naši COVID redari bit će ovlašteni da oduzmu karte onima koji ne budu poštivali obaveze nošenja zaštitnih maski i držanja fizičke distance – naveli su u saopćenju.

Kako su saopćili iz ZOI'84, uz želju da maksimalno iskoriste povoljne vremenske uslove, te da svim posjetiteljima ponude siguran boravak na skijalištima, zahvaljuju se svim korisnicima usluga Ski centara Bjelašnica-Igman na razumijevanju i podršci da centri ostanu otvoreni.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.