REAKCIJE

Suljagić: Izjava Leposavića je poziv na novo nasilje!

Dodaje da je ta izjava, prema njegovom mišljenju, stavljanje Bošnjaka u Crnoj Gori izvan zakona.

A. K.
  • Suljagić: . Meni je zaista žao i mislim da je tragično da Crna Gora ima vlast koja bira da od saveznika pravi neprijatelje

    Suljagić: . Meni je zaista žao i mislim da je tragično da Crna Gora ima vlast koja bira da od saveznika pravi neprijatelje

    Foto: Ilustracija / Avaz


Tragično je da vlast u Crnoj Gori od saveznika želi da napravi neprijatelja, ocijenio je direktor Memorijalnog centra u Srebrenici, Emir Suljagić osuđujući izjavu Vladimira Leposavića.

Kako je ocijenio, izjava bi mogla biti i pitanje međudržavnih odnosa.

- Ono što je ovdje vrlo problematično jeste što se ova izjava nije samo isključivo negiranje genocida koji počinjen. Dakle ovo je poziv na novo nasilje i strašno je kad taj poziv dolazi od države. Strašno je kad taj poziv dolazi od ministra u vladi koja se, koja bi pred zakonom trebalo biti obavezana da sve svoje građane tretira jednako - kazao je Suljagić.

Dodaje da je ta izjava, prema njegovom mišljenju, stavljanje Bošnjaka u Crnoj Gori izvan zakona. 

- To je početak procesa koji, ili poruka, da se ne baš svi propisi, ne baš svi zakoni protežu a i na Bošnjake odnosno muslimane koji žive u Crnoj Gori. Meni je zaista žao i mislim da je tragično da Crna Gora ima vlast koja bira da od saveznika pravi neprijatelje - kazao je Suljagić.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na