PREKINUTA SJEDNICA

Stanivuković: Morat će me iznositi policija, ali ne dam to...

Malo sam lud, luđi nego što mislite..., kazao je Stanivuković

Stanivuković kaže da amandmani nisu upućeni na vrijeme. Printscreen

A. J.

30.3.2021

Sjednica Skupštine grada Banja Luka prekinuta je i bit će nastavljena sutra u 10 sati, rekao je predsjednik Skupštine Mladen Ilić.

Kako prenosi Sprskainfo, na sjednici se raspravljalo o budžetu Grada zbog kojeg već danima rastu tenzije između odbornika vladajuće većine i gradonačelnika Draška Stanivukovića.

Ilić je kazao da nisu stvoreni uslovi za održavanje ove sjednice.

– Nadam se da će se do sutra smiriti tenzije. Vidjeli ste da smo morali imati česte pauze a nemamo niti potreban nivo demokratije da ovakvu sjednicu održimo – naveo je Ilić.

Kamen spoticanja su amandmani koje je dostavila većina u Skupštini grada a za koje gradonačelnik Draško Stanivuković tvrdi da nisu upućeni na vrijeme.

Gradonačelnik Draško Stanivuković kaže da stoji pri svom stavu.

⁃ Član 159 . Poslovnika kaže da se amandmani moraju dostaviti najmanje dva radna dana prije sjednice. Pečati na dokumentima dokazuju da su oni dostavljeni u subotu – rekao je on i dodao da to pokazuje da nije ispoštovan Poslovnik.

Rekao je da neće dozvoliti da se amandmani koji nisu u skladu sa Poslovnikom i zakona nađu na Skupštini.

U toku obraćanja u jednom trenutku izgubio je kontrolu te povisio ton.

- Malo sam lud, luđi nego što mislite... Da sam tu neka picajzla, koja će ćutati na to što radite... Neću. Svaki dan ću vam ime spominjati... - kazao je Stanivuković

Zaprijetio je i da će fizički, svojim tijelom, spriječiti glasanje.

- Moraće me iznositi policija, ali ne dam to... - galamio je Stanivuković te na pokušaj predsjednika Skupštine Mladena Ilića da ga smiri čak rekao "nisam ja gradonačelnik".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.