PARLAMENT FBIH

Pao izvještaj Vinka Jakića

Hoće li biti smijenjen kontroverzni direktor Agencije za upravljanje oduzetom imovinom

Vinko Jakić. Avaz

Fu. M.

31.3.2021

Nakon diskusije zastupnice Sanele Prašović - Gadžo i izrečenih argumentovanih kritika o radu Vinka Jakića i Agencije za upravljanje oduzetom imovinom kojom Jakić rukovodi, pred Predstavničkim domom Parlamenta FBiH izvještaj nije dobio potrebnu podršku.

Zastupnica Prašović -Gadžo je jedina diskutovala o izvještaju Agencije za upravljanje oduzetom imovinom i navela da je izvještaj površan, da ne sadrži osnovne informacije, da nema podataka kako Agencija gospodari oduzetom imovinom, da nema bilans stanja i uspjeha o radu privrednih društava.

Također, Prašović - Gadžo je ukazala i na medijske istupe rukovodstva Agencije o tome kako ne znaju šta će sa privremeno oduzetim vozilima te je pred svim zastupnicima prebrojala vozila navedena u izvještaju i ima ih ukupno 12.

Sanela Prašović - Gadžo. Avaz

To baš i nije neki problem za lagerovanje, kazala je Sanela Prašović - Gadžo te ukazala i na želju Agencije i direktora Jakića da prodaju ta vozila, sto se ne može do okončanja sudskog procesa.

Nakon toga, zastupnica SBB BiH pozvala je kolege da obore izvještaj i Predstavnički dom nije prihvatio izvještaj o radu Agencije za upravljanje oduzetom imovinom FBiH.

Kada su prošli put pali izvještaji u Parlamentu direktor je smijenjen. Sada je vrijeme i za smjenu Vinka Jakića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.