NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Novaliću, ne kukaj, gdje su vakcine?

Francuzi samo škole ne zatvaraju, poručio je Safet Sušić iz Pariza za "Avaz"

Avaz.ba

31.3.2021

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Za dlaku izbjegnuta tragedija u Rudniku mrkog uglja "Banovići", požar u jami "Omazići" ni nakon tri dana nije ugašen.

Dramatično stanje je kada je u pitanju koronavirus, sve je više oboljelih, a grobari jedva stižu ukopati preminule.

Komentar dana pisao je Alen Bajramović: "Gdje je odgovornost".

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić na jučerašnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH je pozvao sve da mu predlože bilo koju drugu mogućnost za nabavku vakcina. To je izazvalo oštre reakcije javnosti, koja od premijera traži odgovore i poručuje mu da ne kuka, nego da konkretno odgovori na pitanje gdje su vakcine.

Legendarni Safet Sušić govorio je za "Avaz" uoči kvalifikacionog duela našeg državnog tima i aktuelnog svjetskog prvaka Francuske na Grbavici te je istakao da „Zmajevi“ nemaju šta izgubiti, a mogu puno dobiti. Govorio je i o neizbježnoj temi i u sportskim razgovorima a to je epidemiološka situacija u svijetu. Saznajte šta je sve rekao.

Ličnost dana je Amra Džeko.

Na stranam Globusa čitajte o tome šta je njemačka kancelarka Angela Merkel poručila pokrajinama koje žele da ublaže mjere uvedene zbod koronavirusa.

Nakon što je sinoć pod firmom OHR-a emitirano saopćenje da OHR podržava Ured disciplinskog tužitelja i traži od medija da iznose tačne kvalifikacije, stigla je reakcija od porodice Memić odnosno Facebook stranice Pravda za Dženana Memića u kojoj su, između ostalog, pitali visokog predstavnika Valentina Incka (Inzko) ko treba da se srami.

Saznajte i ko je i zašto zataškao ubistvo Salke Džaferovića.

Nakon što je Federalno tužilaštvo naložilo Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu da se provede istraga kako bi se utvrdile sve okolnosti u predmetu djevojčice Nadin Smajlović, čiji su roditelji podnijeli krivičnu prijavu protiv ljekara KCUS-a zbog neliječenja, još ništa konkretno nije urađeno. Formiran je tužilački tim, ali istraga još nije otvorena.

Advokatski tim Nedžada Hasića, koji je već četvrti mjesec pritvoren u Bijeljini, zatražio je da ovaj predmet od Okružnog suda Bijeljina preuzme Sud BiH.

Na jučerašnjoj hitnoj sjednici Skupštine KS je odlučeno da se "lockdown" u ovom kantonu produži za sedam dana.

U Sarajevu je jučer organizirana protestna šetnja u znak sjećanja na ubijenog Vedada Ibrahimovića, a njegov otac je poručio: "Nemojte ulaziti u konflikte".

Saznajte sve i o akciji MUP-a Republike Srpske pod nazivom "Vektor" u okviru koje su uhapsili devet osoba. Akcija je usmjerena na otkrivanje internet-prevara i iznuda teških više stotina hiljada maraka.

Dom zdravlja u Bijeljini više od godinu funkcionira u specifičnim uvjetima: Teški izazovi pred herojima u bijelom.

Na stranama Jet-seta pročitajte ekskluzivni razgovor s gitaristički magom Vlatkom Stafanovskim koji je za "Avaz" govorio iz Skoplja te poručio da je muzička profesija pod velikim znakom pitanja.

Naša fudbalska reprezentacija večeras na sarajevskoj Grbavici dočekuje aktuelnog prvaka svijeta, Francusku, u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru, a adut našeg državnog tima Miralem Pjanić je poručio: "Očekuje nas teška utakmica, igramo protiv favorita, protiv svjetskih prvaka".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.