VREMENSKA PROGNOZA

U Bosni i Hercegovini danas snijeg, u nizinama kiša

Temperatura zraka u Bosni većinom između 0 i 6 stepeni

Danas snijeg i kiša u našoj zemlji. Ilustracija

A. Ka.

6.4.2021

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje jače naoblačenje sa sjevera koje će širom zemlje usloviti snijeg ili susnježicu, s tim što u nizinama može padati i kiša.

Padavine će se postepeno širiti sa sjevera prema jugu zemlje. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini jugo veći dio dana. Temperatura zraka u Bosni većinom između 0 i 6 stepeni. U Hercegovini jutarnja temperatura zraka između 1 i 6 stepeni, a najviša dnevna između 8 i 14 stepeni.

U srijedu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Prije podne širom zemlje se očekuje snijeg, na krajnjem jugu kiša. U drugoj polovini dana prestanak padavina i smanjenje oblačnosti u večernjim satima. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0 stepeni, na jugu zemlje do 6 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6 stepeni, na jugu zemlje od 7 do 12 stepeni.


U četvrtak u našoj zemlji sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -3 stepena, na jugu zemlje do 2 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13 stepeni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.