ODRŽANA SJEDNICA

Teretanama u RS od četvrtka dozvoljen rad, razmatra se povrtak u škole

Štab je donio Zaključak o organizovanju procesa rada javnih zdravstvenih ustanova za vrijeme trajanja vanredne situacije

Anadolija

Održana 79. sjednica Republičkog štaba za vanredne situacije u bh. entitetu RS

Foto: Anadolija


Republički štab za vanredne situacije održao je danas 79. sjednicu na kojoj je donio Zaključak kojim se na području bh. entiteta Republika Srpska (RS) od četvrtka, 8. aprila dopušta rad teretanama i sličnim objektima, kao i rad svim priređivačima igara na sreću, javlja Anadolija.

- Republički štab danas je razmatrao i mogućnost da se od narednog ponedjeljka nastavi odvijanje odgojno-obrazovnog rada u prostorijama osnovnih škola, za učenike od 6. do 9. razreda osnovnih škola, kao i odvijanje odgojno-obrazovnog rada u prostorijama srednjih škola i visokoškolskih ustanova - navodi se u saopćenju objavljenom nakon sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije.

Kako se dodaje, štab je donio Zaključak o organizovanju procesa rada javnih zdravstvenih ustanova za vrijeme trajanja vanredne situacije izazvane novim koronavirusom u RS-u. Zaključkom se uređuje organizovanje procesa rada i angažovanje lica zaposlenih u javnim zdravstvenim ustanovama RS, raspored radnog vremena, korištenje odmora između dva uzastopna radna dana, sedmičnog odmora i godišnjeg odmora za vrijeme trajanja vanredne situacije izazvane pandemijom.

Više o temi Republika Srpska

NA VRH

Podijeli članak na