GRAĐANI BIRAJU

U Travniku i Ustikolini jutros otvorena birališta

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je 2. februara 2021. godine donijela odluke o održavanju prijevremenih izbora za načelnika u ove dvije općine

A. Ka. - D. P.

Građani dvije općine biraju načelnika

Foto: Ilustracija


Biračka mjesta u Travniku i općini Foča u FBiH (Ustikolina) otvoreno su jutros u sedam sati.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je 2. februara 2021. godine donijela odluke o održavanju prijevremenih izbora za načelnika u ove dvije općine.

Biračka mjesta će biti otvorena u terminu do 19 sati. Podsjećamo, izborna šutnja počela je jučer u 7 sati i traje do zatvaranja biračkih mjesta.

Na izborima za načelnika Općine Travnik građani biraju između kandidata koalicije "Naša travnička priča" (SDP, NiP i Naša stranka) Harisa Kaniže i kandidata Stranke demokratske akcije (SDA) Kenana Dautovića.

Prijevremeni izbori u Travniku održavaju se zbog iznenadne smrti izabranog načelnika Mirsada Pece (SDA).

U Ustikolini u utrci su četiri kandidata - Mensura Karahodža i Mujo Sofradžija, nezavisni kandidati, Mesud Borović, kandidat SDA i Mensad Arnaut iz koalicije NBL – A-SDA “Zajedno za Ustikolinu”.

Za potrebe održavanja prijevremenih izbora u Travniku je određeno 77 redovnih biračkih mjesta, formirana su tri mobilna tima i jedan poseban Covid-19 mobilni tim, dok su za održavanje prijevremenih izbora u Foči (FBiH) određena tri redovna biračka mjesta, formirana su dva mobilna tima i jedan poseban Covid-19 mobilni tim, saopćeno je iz CIK-a.

Pravo glasa na prijevremenim izborima za načelnika Općine Travnik, prema biračkom spisku zaključenom u ponoć 22. marta 2021. godine, imaju 47.782 birača.

Pravo glasa na prijevremenim izborima za načelnika Općine Foča (FBiH) ima 1.605 birača.

NA VRH

Podijeli članak na