POLEMIKE

Zahiragić odgovorio Konakoviću "kao pjevaču"

Nisam nikada bio u tom "sistemu", mislim da tada čak nisam ni bio član SDA, ali zato znam ko jeste, pa čak i pjevao Memiću za pobjedu, napisao je Zahiragić na Twitteru

Piše: N. Aj.

11.4.2021

Zahiragić odgovorio Konakoviću. Avaz

Elmedin Konaković je danas na pres-konferenciji govorio o sve glasnijim tvrdnjama da njegova stranka Narod i Pravda upošljava kadrove preko rodbinskih veza, pa se u međuvremenu uvriježio i termin "nipotizam" što je posebno naljutilo Konakovića. 

Sa ove pres-konferencije posebnu pažnju je izazvalo pominjanje građevinskih projekata i "Tibra" zgrada.

- Vlasnik od 2002. je firma "Oki" i znate da je to firma iz kruga Bakira Izetbegovića, ona je 2011. prenijela vlasnička prava na Tibru, a šta se dešavalo do 2011. Već se 2008. pojavljuju da traže ispravke regulacionih planova, pazite cijeli posjed je u vlasništvu "Oki-ja". Resorni ministar u tom periodu je SDA, u vijeću je SDA u općini je SDA, članovi su Fikret Prevljak, Senaid Memić i druga dobro poznata lica SDA. Mirno naselje sa maksimalno pet spratova dolaze na brojke 10, 12, 13 i tako dalje, dakle nedozvoljeno da se utrostruče gabariti na ovom lokalitetu.

Na firmu je "Oki" je preneseno nacionalizovano zemljište za samo tri dana bez vijeća, bez svjedoka. Pozivam vijećnike da ovo objasne, kako je to moguće. Postavlja se pitanje kako se uopšte firma Oki mogla povezati i postati vlasnik, koja je tu relacija. Nakon toga za samo tri dana skinuta nacionalizacija, pa denacionalizacija, nije se moglo to tako uraditi, moralo se konsultovati sa Općinom, zemljište se moralo legalizirati.

Sve je išlo preko Abida Jusića, Budnje, Prevljaka, Šačića, Omerović i ostalih iz SDA, dakle, niko nije napravio to iz Kiseljaka, već urbicit dolazi od SDA ovdje u Sarajevu... - rekao je Konaković.

Objava Harisa Zahiragića na Twitteru. Printscreen

Ubrzo je uslijedio odgovor Harisa Zahiragića, Konakovićevog kolege iz skupštinskih klupa, podsjetivši ga da je bio jedan od najodlučnijih zagovaratelja SDA-ovih zvaničnika na Ilidži prije napuštanja ove stranke.

- Kada smo kod Tibre, Memića, Prevljaka, Muzura, Ilidže, zaista nemam puno informacija. Nisam nikada bio u tom "sistemu", mislim da tada čak nisam ni bio član SDA, ali zato znam ko jeste, pa čak i pjevao Memiću za pobjedu - napisao je Zahiragić na Twitteru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.