NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Nikad se nije više, a lošije govorilo

Ekskluzivno uoči ramazana donosimo i razgovor s hafizom Sulejmanom Bugarijem koji je između ostalog poručio da se nikad nije više, a lošije govorilo

Piše: Avaz.ba

12.4.2021

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Izgubili smo ljekare, akademike, glumce, nastavnike, policajce...

Usljed posljedica zaraze koronavirusom, do sada preminulo više od 7.300 ljudi u BiH. Ispovijesti preživjelih i članova porodica umrlih svjedoče o patnjama kroz koje su prošli u ovakvom zdravstvenom sistemu u državi. Dok su pojedine porodice izgubile i više članova, a u proteklih godinu oprostili smo se i od brojnih poznatih ličnosti koje su izgubile bitku s opakom bolešću. Među njima su zdravstveni i prosvjetni radnici, policajci, privrednici, funkcioneri, istaknuti javni radnici.

Vakcine s crnog tržišta mogu se nabaviti i u BiH. Pročitajte šta je na ovu temu rekao naš ugledni imunolog prof. dr. Jasenko Karamehić.

Ekskluzivno uoči ramazana donosimo i razgovor s hafizom Sulejmanom Bugarijem koji je između ostalog poručio da se nikad nije više, a lošije govorilo.

Komentar dana pisao je Alen Bajramović: Urušavanje države.

Ličnost dana je Fuad Halilović: Srce za oboljele.

Na stranama Globusa donosimo SAD protiv EU po pitanju Covid pasoša: Moramo poštovati privatnost ljudi.

Istražujemo zašto je Republika Srpska odbila da se zaduži za novih 25 miliona KM kod privatnih banaka. Mogući razlog je u tome da je Republika Srpska pristala na reforme zbog novog aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom.

Pročitajte i detalje bitke u SDA zbog pozicija u BHANSA-i.

Posjetili smo i hipodrom u Butmiru: Omiljeno okupljalište brojnih Sarajlija godinama propada. Donosimo i priču iz Rogatice o atrakciji turističkog kompleksa Brkić, gdje lane s gostima igra nogomet.

Na stranama Crne hronike donosimo detalje stravične nesreće u kojoj su poginula trojica Sarajlija. U prevrtanju BMW-a smrtno stradali A. M. (29), J. N. (37) i A. B. (29). Također pročitajte i kako je završen dokazni postupak u Kantonalnom sudu i kakvu kaznu može dobiti Sadiković zbog silovanja svoje djevojke.

Na stranama „show biza“ pročitajte razgovor s bh. rediteljem Jasminom Durakovićem: Praznina je na sve strane, u nama i oko nas.

Na stranama Sporta donosimo najavu meča u kojem Mostarci dočekuju lidera na tabeli: Dudićev tim traži novi skalp. Također, pročitajte i kako su u klubu s Grabavice konačno prelomili i zašto Amar osim više nije trener Željezničara.

U današnjem printanom izdanju donosimo i revijalno izdanje priloga "Sport“: Mirela Kardašević – Žena riba koja pomjera granice.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.