OTVORENO PISMO

Državni policajci pisali Dodiku: Bahati ste prema sindikatima

Savez sindikata policijskih organa u Bosni i Hercegovini osjeća prije svega žaljenje i gorčinu od strane institucija koju Vi, sa ostala dva člana predstavljate, navedeno je pu pismu

Dragan Krvavac i Milorad dodik. Avaz

Piše: A. Č.

15.4.2021

Predsjednik Saveza sindikata policijskih organa u BiH Dragan Krvavac uputo je otvoreno pismo predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.

Otvoreno pismo Krvavca prenosimo u cijelosti:

- Poštovani predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, gospodine Dodik, dužnost mi nalaže da Vam se obratim na jedan profesionalan način kako i dolikuje, a povodom Vaše izjave na press konferenciji o budžetu i „TAMO NEKOM SINDIKATU“.

Pošto Vi nemate vremena baviti se sa ovakvim stvarima od velike brige za sve građane Bosne i Hercegovine, tako i zaposlene u policijskim agencijama Bosne i Hercegovine, prije svega moral i etika mi nalažu da Vas pitam šta je uopće Vaš posao osim putovanja po svijetu i trošenja budžetskih novaca u izobilju?

Iskazivanje Vaše bahatosti prema sindikatima na ovakav način je krajnje neprimjereno sa pozicije funkcije koju obnašate, stoga imam potrebu da vam objasnim.


Uplaćuju doprinose u bužet

Neki tamo sindikati su:

SAVEZ SINDIKATA POLICIJSKIH ORGANA U BOSNI I HERCEGOVINI uredno registrirani kod nadležnih institucija Bosne i Hercegovine koji predstavljaju sve uposlene u policijskim organima na NAJVIŠOJ razini vlasti Bosne i Hercegovine, a samo su tražili uspostavu socijalnog dijaloga i da se vrati dostojanstvo policijskoj službi i da odmah prestane ovoliko potcijenjivanje bar od strane Predsjedavajućeg predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Da Vam objasnim još par stvari, naime, radi se o policijskim službenicima koji rade u policijskim organima Bosne i Hercegovine, a isti ti službenici žive na području Republike Srpske redovno uplaćuju doprinose u Bužet Republike Srpske, a smatram da obavljajući tu funkciju predstavljate interese naroda iz Republike Srpske.


Gađani drugog reda

Dopustili ste da policijski službenici iz Republike Srpske koji rade u policijskim agencijama na nivou Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine budu DISKRIMINIRANI u odnosu na sve ostale policijske službenike kako u Federaciji Bosne i Hercegovine, tako i Republici Srpskoj, nije im data mogućnost da se odreknu posebnog staža kao i odlazak u penziju jer Vaši policijski službenici koji rade na državnom nivou osjećaju se kao građani drugog reda.

Savez sindikata policijskih organa u Bosni i Hercegovini osjeća prije svega žaljenje i gorčinu od strane institucija koju Vi, sa ostala dva člana predstavljate, a koje ne služe nikome na čast - naveo je Krvavac u otvorenom pismu Dodiku.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.