PORUKE

Zajednička izjava evropskih predstavnika u BiH: EU posvećena suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH

Bosna i Hercegovina bi trebala iskoristiti 2021. kao neizbornu godinu za ubrzanje reformi utvrđenih u 14 ključnih prioriteta Evropske komisije kako bi napredovala na putu ka Evropskoj uniji, navodi se u izjavi

N. Aj.

Delegacija EU u BiH: Nastavljamo podržavati napore BiH ka putu EU

Foto: Arhiv


Zvaničnu izjavu povodom posljednjih političkih dešavanja u BiH uputili su iz Delegacije Evropske unije i specijalnog predstavnika EU u BiH Johana Satlera (Johann Sattler), šefova misija zemalja članica Evropske unije u Bosni i Hercegovini i komandata EUFOR-a generalmajora Aleksandera Placera (Alexander Platzer).

- Evropska unija je nedvosmisleno posvećena suverenitetu, cjelovitosti i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine. To smo više puta ponovili i naš stav je čvrst i nepromjenjen.

Evropska unija i njene zemlje članice u potpunosti i snažno podržavaju evropsku perspektivu Bosne i Hercegovine. Bosna i Hercegovina bi trebala iskoristiti 2021. kao neizbornu godinu za ubrzanje reformi utvrđenih u 14 ključnih prioriteta Evropske komisije kako bi napredovala na putu ka Evropskoj uniji. Nastavljamo podržavati te napore - stoji u izjavi.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na