NOVI MOMENTI

Mustafa Alajmović, koji je posljednjih mjeseci u žiži javnosti zbog navodnih prevara, tvrdi da je Zeničanki donirao bubreg

Dok Tužilaštvo provodi istragu, Alajmović nastavlja pomagati i sve dokumentuje video prilozima na svom Facebook profilu

Piše: E. T.

16.4.2021

Mustafa Alajmović. Printscreen

Mustafa Alajmović iz Breze, koji godinama skuplja novac za liječenje svoje supruge Zuhre, posljednjih sedmica došao je u žižu javnosti zbog navodnih prevara. U međuvremenu je Tužilaštvo ZDK formiralo predmet i provodi istragu na osnovu prijava protiv Alajmovića, a on sam je priznao da se radi o iznosu od oko 700.000 KM i da za dio nema pokriće. 



Dok Tužilaštvo provodi istragu, Alajmović nastavlja pomagati i sve dokumentuje video prilozima na svom Facebook profilu. 



Posljednji njegov video je snimljen o navodnoj donaciji bubrega jednog Zeničanki. 



- Uz Allahovu pomoć da pomognem jednoj Zeničanki, jednom divnom insanu, nastavi životnu bitku. Ta životna bitka je počela kada su njoj oba bubrega otkazala. Ja sam se potrudio da uz Allahovu pomoć, jer smo slične krve grupe, da akobogda inšallah joj dadnem svoj bubreg - kaže Alajmović u videu. 



Inače, Alajmović je poznat širom države po prodaji domaćih proizvoda od čega skuplja novac za liječenje teško oboljele supruge. U međuvremenu su se pojavile fotografije i video klipovi na kojima Alajmović uživa sa drugom ženom na putovanjima u IStanbulu, na svadbama, i tako dalje. 



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.