TV NASTUPI

Zbog gostovanja Stanivukovića nije smijenjen urednik ATV-a (ISPRAVLJENO)

Informaciju o navodnoj smjeni demantirali su iz Alternativne televizije

Stanivuković ga ipak nije koštao pozicije. BN

D. H. / BN

18.4.2021

Nenad Trbić nije smijenjen s funkcije glavnog urednika Informativnog programa ATV-a, kako su objavili pojedini portali, a što je "Avaz" prenio.

Ovu informaciju demantirali su iz Alternativne televizije.

Portal BN TV je objavio, pozivajući se na dobro obaviješten izvore, da je do njegove smjene došlo nakon gostovanja u programu Alternativne televizije gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, koji je, između ostalog, iznio podatak da 60-ak banjalučkih firmi je u vlasništvu tri porodice koje su rodbinski i kumovski povezane, a čiji kapital, kako je kazao, se dovodi pod sumnju.

Vijest da je jedna od njih je i porodica člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, u čijem vlasništvu je, kako je ustvrdio Stanivuković, i ATV, također nije tačna.

Kako je prenio portal Banjaluka-24.com, vlasništvo nad ATV odnedavno je zvanično preuzela firma Sirius d.o.o. čiji vlasnik je Dodikov sin Igor. Ova informacija nije tačna jer se, prema podacima iz Jedinstvenog informacionog sistema RS-a, u vlasničkoj strukturi kompanije Alternativna televizija d.o.o. Banja Luka ne spominje “Sirius”.

Portal Banjaluka-24.com naveo je da firma "Sirius" vlasništvo nad ATV-om preuzela od Slobodana Stankovića, vlasnika Integrala i Dodikovog kuma, koji je često, u privatnim razgovorima, govorio da je on samo na papiru vlasnik ATV-a.

Tačno je, međutim, da se promjena vlasništva u ovoj kompaniji jeste desila, ali firma koja je postala novi vlasnik nije Sirius, nego Prointer.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.