DVORANA ZETRA

Počela vakcinacija u Kantonu Sarajevo

Prvo će se vakcinisati stanovnici stariji od 75 godina

Piše: Alisa Čengić

21.4.2021

Vakcinalni punktovi u Zetri - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

U Olimpijskoj dvorani Huan Antonio Samaran – Zetra jutros je počela masovna vakcinacija protiv koronavirusa stanovnika Kantona Sarajevo. Iako je vakcinacija počela u 8:00 sati, građani su počeli stizati čak u 7:00. 


Vakcinacija u Zetri - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6

Prvo će se vakcinisati stanovnici stariji od 75 godina, a do sada je vakcinisano njih 400. Nakon što se primi vakcina, ide se do prostora za opservaciju, gdje se čeka do 20 minuta da bi se utvrdilo postoje li neželjene reakcije.

Trenutno su na raspolaganju vakcine koje su BiH donirale Srbija i Turska. Nešto manje od 10.000 doza vakcine "AstraZeneca", dio je dat Agenciji za lijekove radi utvrđivanja pravilnosti i 1.800 doza vakcine "Sinovac".


Unutrašnjost dvorane Zetra u kojoj su postavljeni vakcinalni punktovi - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Podsjećamo, ministar zdravstva KS Haris Vranić je kazao da će građani na vakcinaciju biti pozivani putem Vibera, odnosno telefonske poruke i da će dobiti tačan termin vakcinacije.

- Građani će biti obaviješteni u koliko sati da dođu, kako se ne bi stvarale gužve. Prijavit će se na prijemnom punktu sa svojom zdravstvenom knjižicom, koja će biti skenirana. Također će davati osnovne informacije o eventualnim bolestima ili alergijama. Nakon toga, bit će upućeni u boks u kojem će biti vakcinisani. Cjelokupan proces vakcinacije traje oko 20 minuta. Deset minuta traje registracija, zatim vakcinacija i još deset minuta postvakcinalni period - kazao je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.