NASTAVAK SUĐENJA

Optuženi u aferi "Respiratori" stigli u Sud BiH, danas svjedoči Davor Pehar

Na prethodnom ročištu anesteziolog iz Travnika Aida Čorbeg je pojasnila okolnosti komunikacije sa Novalićevom sekretaricom Bahrom Džakom koja je od nje tražila mišljenje o kvaliteti pojedinih vrsta respiratora

A. Aljimi

21.4.2021

Optuženi u aferi "Respiratori" stigli u Sud BiH - Avaz
Pehar danas svjedoči - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Osumnjičeni u aferi "Respiratori" stigli su danas u Sud Bosne i Hercegovine na ročište koje je počelo u devet sati. Danas će svjedočiti direktor Zavoda za javno zdravstvo FBiH Davor Pehar. 

Pretpostavlja se da će Pehar govoriti o sastancima koji su prethodili nabavci spornih respiratora iz Kine, a koji su održavani u Vladi Federacije BiH.

Osim Novalića, optuženi su i ministrica finansija FBiH Jelka Milićević, suspendirani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak te Fikret Hodžić vlasnik firme "Srebrena malina". Oni se terete za nabavku 100 respiratora iz Kine u vrijednosti 10,5 miliona KM, kao i za nabavku medicinske opreme od 2,9 miliona KM.

Podsjećamo, na prethodnom ročištu, koje je održano 16. aprila, anesteziolog iz Travnika Aida Čorbeg je pojasnila okolnosti komunikacije sa Novalićevom sekretaricom Bahrom Džakom, koja je od nje tražila mišljenje o kvaliteti pojedinih vrsta respiratora.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.