REAKCIJE

SDP: Najoštrije osuđujemo prijetnje Muhameda Kubata vijećniku SDP-a

Imamo nultu toleranciju spram ovakvog bahatog načina izražavanja i ponašanja, kazali su

SDP je najoštrije osudio prijetnje koje je uputio Muhamed Kubat. Ilustracija

A. K.

22.4.2021

Sarajevski SDP najoštrije osuđuje prijetnje smrću vijećniku SDP-a u Općinskom vijeću Općine Ilidža Selveru Zećiroviću, upućene od strane Muhameda Kubata, kandidata za načelnika Općine Ilidža na proteklim izborima.

- Ovo je samo jedan u nizu Kubatovih skandaloznih postupaka i govora mržnje, te žalosti činjenica da ovakve osobe pretenduju da predstavljaju građane. Navedene prijetnje smatramo ozbiljnim pokušajem ugrožavanja života i sigurnosti vijećnika Zećirovića. Mi, u SDP-u, imamo nultu toleranciju spram ovakvog bahatog načina izražavanja i ponašanja, te smo apsolutno, svuda i uvijek, za to da se siledžije i nasilnici sklone sa ulica, a zaštite građani - navodi se u saopćenju SDP-a.

Izrazili su zahvalnost MUP-u Kantona Sarajevo na pravovremenoj reakciji i naglasili da očekuju da će biti sankcionisan svaki pojedinac koji promoviše mržnju i netoleranciju.

- Očekujemo da će postupiti prema zakonskim regulativama i sankcionisati svakog pojedinca koji svojim izjavama i radnjama potiče i promoviše nasilje, mržnju i netoleranciju, a sve u cilju zaštite digniteta i dostojanstva i osiguranja prava svih građana - zaključili su iz SDP-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.