TUŽILAŠTVO BIH

Uhapšen policajac Josip Barić koji je radio uviđaj u slučaju "Dženan Memić"

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine uputi će najkasnije u ponedjeljak prijedlog Sudu BiH da se osumnjičenima Zijadu Mutapu i Hasanu Dupovcu produži pritvor još za dva mjeseca

A. Č. - M. Aš

SIPA: Pretres na Ilidži

Foto: Avaz


U okviru istarge koju vodi Tužilaštvo Bosne i Hercegovine u predmetu stradanja Dženana Memića, po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine i po naredbi Suda BiH, policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH vrše pretrese na području općine Ilidža.

U okviru aktivnosti, jedna osoba je lišena slobode.

Istraga u ovom predmetu je proširena i intezivno se nastavlja provođenje istražnih radnji u narednom periodu.

Prema informacijama "Avaza" riječ je o policajcu Josipu Bariću koji je radio uviđaj u predmetu "Memić", i koji se sumnjiči u sakrivanju dokaza, što smo jutros i najavili. Ova informacije nam je potvrđena iz Tužilaštva BiH.

Jutros smo objavili informaciju da je Tužilaštvo BiH naredilo proširenje istrage još na nekoliko osoba i da će Tužilaštvo Bosne i Hercegovine uputit prijedlog Sudu BiH da se ranije uhapšenima i osumnjičenima Zijadu Mutapu i Hasanu Dupovcu, koji se sumnjiče za organizirani kriminal, odnosno prikrivanje i zataškavanje ubistva mladića Dženana Memića produži pritvor još za dva mjeseca.

Njima je krajem februara produžen pritvor za dva mjeseca, a ističe im 30. aprila. Oni se nalaze u pritvoru u Vojkovićima.

Dupovcu i Mutapu pritvor je određen najprije 1. februara, a zatim i 26.marta zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke ili prikrivati dokaze, ali i zbog uznemirenja javnosti.

Zijada Mutapa, oca Alise Mutap, bivše djevojke ubijenog Dženana Memića, s kojim je u vrijeme nesretnog događaja bila u Velikoj aleji na Ilidži, i Dupovca, bivšeg šefa Odjela za saobraćajne nesreće MUP-a KS, SIPA je podsjećamo, uhapsila 1. februara po naredbi Tužilaštva BiH.

Tužilaštvo BiH najavilo je proširenje istrage još na nekoliko osoba i kako saznaje "Dnevni avaz" postupajući tužilac podnijet će prijedlog pritvora da se ovim osoba odredi također pritvor.

Više o temi Tužilaštvo BiH

TUŽILAŠTVO BIH
Na području Bosanskog Šamca počela ekshumacija
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na