POSJETA

Reis Kavazović u Srebrenici: Svi džemati u RS funkcioniraju u miru

Efendija Peštali kaže da je imenovanjem Kavazovića za reisa, postignut napredak u svim medžlisima, a imami su dobili svoje dostojanstvo

Piše: S. Smajlović

22.4.2021

Reis Kavazović u Srebrenici. S. Smajlović

Svi džemati u Republici Srpskoj funkcioniraju i miru, a posebno tokom ramazana, kazao je prilikom današnje posjete Srebrenici reisu- l- ulema Husein ef. Kavazović, dodajući da je ovo redovna posjeta Medžlisima u BiH.

Nakon posjete šehidskog mezarja Veljaci u Bratuncu, reis kavazović u pratnji muftije tuzlanskog Vahida ef. Fazlovića, predsjednika Mežlisa Islamske zajednice i glavnog imama Damira ef. Peštalica, posjetili su Mmeorijalni centar Srebrenica – Potočare, gdje su proučili Fatihu i odali počast svim žrtvama genocida i obišli ovaj memorijal.

Poslije klanjanja podne namaza u musali Memorijalnog centra, direktor Emir Suljagić i predsjednik Upravnog odbora ovog memorijala visoke goste Rijaseta BiH upoznali su o trenutnim aktivnostima u ovom memorijali u projektima koji su u toku i koji će započeti nakon obavljenog tendera.

- Zadovoljstvo mi je što smo donijeli odluku da se od početka marta do kraja septembra u musali Memorijalnog centra klanjaju džuma i tokom ramazana teravih namazi. To je želja i zadovoljstvo majki Srebrenice i ostalih džematlija- kazao je reis Kavazović.

Efendija Peštali kaže da je imenovanjem Kavazovića za reisa, postignut napredak u svim medžlisima, a imami su dobili svoje dostojanstvo. Reis Kavazović je često u Srebrenici, Podrinju i cijelom manjem bh. entitetu, a to je dokazao tokom povratka, kada je posjećivao sva povratnička naselja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.