NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Ubili su mi dijete u KCUS-u

Mostar pod novom opsadom huligana

Piše: Avaz.ba

26.4.2021

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Dnevni avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Ubili su mi dijete u KCUS-u.

Moje Melihe nema, ubili su je. Zar na mome djetetu da pravdaju “malina respiratore”? Ako su je priključili na taj respirator, to je ubistvo! Ovo je za „Dnevni avaz“ kazala Zikreta Mujdžić, majka Melihe Lisak (24) iz Visokog, trudnice koja je preminula u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) u sedmom mjesecu trudnoće.

Mostar se u subotu navečer, dok je uveliko trajao policijski sat, našao pod opsadom huligana. Prema istom scenariju kao i lani u avgustu, kada su upali u Fejićevu ulicu i rušili sve pred sobom, a nekoliko mjeseci ranije u Stari grad, veća grupa “Ultrasa”, navijača Zrinjskog, preksinoć je u 23.20 sati upala u naselje Donja Mahala te najprije u Silića sokaku, kako su to kazali iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, počela narušavati javni red i mir.

Komentar dana napisao je Danijal Hadžović: Paravojni "Ultrasi".

Prije samo nekoliko dana u američkoj državi Floridi uništen je veliki broj kineskih respiratora ACM812A, koji su u Bosni i Hercegovini postali poznati pod nazivom “malina respiratori”.

Adnan Terzić, direktor „Autocesta FBiH“: Osigurano 600 miliona eura za tunel ’Prenj’.

Značaj ovih investicija je ogroman. Oko 85 posto ulaganja u Koridor prođe kroz krvotok FBiH. Mi radimo materijalima koji predstavljaju lokalni monopol, od cementa, kreča, željeza, nasipnih materijala, raznih frakcija iz kamenoloma, sve je to nešto što se nabavlja u BiH. To, praktično, znači da na svakog radnika koji radi na autoputu u pozadini rade još četiri - rekao je Terzić za „Avaz“.

Ličnost dana: Damir ef. Peštalić: Zajednički ili grad bez ljudi.

Na stranama Globusa: U junu sastanak članica NATO-a s ciljem jačanja Alijanse: Moguć sastanak Putina i Bajdena u junu.

Bilal Bosnić, neformalni vođa vehabija u BiH, kojeg je Sud Bosne i Hercegovine pravomoćno osudio na sedam godina zatvora zbog javnog poticanja na terorističke aktivnosti, u septembru ove godine izlazi na slobodu, saznaje „Avaz“.

Neto strana aktiva ili tzv. slobodne rezerve Centralne banke Bosne i Hercegovine (CBBiH) za tri mjeseca ove godine smanjene su za 84 miliona KM. No, kako su nam kazali iz CBBiH, nema razloga za brigu.
- Razlog smanjenja neto strane aktive je pad cijena vrijednosnih papira i cijene monetarnog zlata na tržištu eurozone. Vrijednosni papiri zemalja eurozone i monetarno zlato su najznačajniji dijelovi devizne rezerve CBBiH koji su izloženi promjenama cijena na tržištu - objašnjavaju iz Centralne banke BiH.

Nesvakidašnji incident desio se preksinoć u Kreševu: Policajci alkotestirali hodžu koji je krenuo na teraviju?!

PANDEMIJA Teorije zavjere kao posljedica straha od nepoznatog: Medicinsku struku je zasjenila politička elita.

Suludo je ne vjerovati medicini jer nijedna pandemija nije suzbijena bez lijeka, rekao je sociolog Vedran Francuz. Plasiranje ideja o namjernom širenju infekcije, istakao je doktor Bakir Nakaš.

Hasan Tanović, načelnik općine Novo Sarajevo, za "Avaz" o prvih 100 dana mandata: Sistem je dugo zapušten.

Uprkos mjerama Kriznog štaba, jučer ujutro je ponovo na autopijacu došlo oko 500 ljudi. Građani su to prijavili policiji i inspekciji, nakon čega je uslijedila reakcija.

AVAZOVA PATROLA Dramatična potjera za poznatim kradljivcem obilježila je protekli vikend, kada je ekipa “Avaza” boravila u noćnoj smjeni s pripadnicima Jedinice žandarmerije Istočno Sarajevo.

Za mještane naselja Željuša u bjelopoljskoj kotlini kod Mostara ovaj ramazan ostat će posebno upamćen. Džematlije dobile najljepši ramazanski dar, džamiju čije ime znači - nada

Na stranama Jet-seta: Glumac Edin Hasanović (29), rođeni Zvorničanin, trenutno je jedan od najpopularnijih njemačkih glumaca mlađe generacije. Posljednjih mjeseci Hasanović je u centru pažnje, i to zbog filma “Hello again” rediteljice Magi Peren (Maggie Peren) koji oduševljava publiku. Otkad je film premijerno prikazan, u septembru, za njega se do danas traži ulaznica više, a velike zasluge za to pripadaju mladom Hasanoviću.

Sport: Džeksonvil na Floridi, u noći sa subote na nedjelju, bio je domaćin događaja UFC 261. Kamaru Usman (19-1) teško je u revanšu nokautirao Horhea Masvidala (Jorge) i u drugoj rundi stigao do najimpresivnije pobjede u svojoj karijeri.

PREMIJER LIGA „Vukovi“ ponovo slavili na Grbavici: Željo postao glavna Olimpikova mušterija.

U današnjem broju "Dnevnog avaza" poklon prilog "Sport".

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku:https://avaz.pressreader.com/




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.