PRVOSTEPENA PRESUDA

Hamdija Lipovača oslobođen optužbi za pronevjeru gotovo milion maraka

Lipovača je prema navodima optužnice naručio geosnimanje općine Bihać, a za ovaj posao angažovala se firma "Geofoto" iz Zagreba

Fu. M.

Hamdija Lipovača

Foto: Avaz


Općinski sud u Sanskom Mostu danas je u prvostepenom postupku oslobodio bivšeg načelnika Općine Bihaće Hamdiju Lipovaču u predmetu poznatom pod nazivom "Geofoto".

Općinski sud u Sanskom Mostu 2017. godine potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva USK od 29. decembra 2017. godine, podignutu protiv Hamdije Lipovače zbog produženog krivičnog djela nesavjesnog rada u službi.

Općinskom sudu u Sanskom Mostu predmet je dodijeljen 2017. godine na postupanje po donesenoj odluci Kantonalnog suda u Bihaću o prijenosu mjesne nadležnosti.

Međutim, nakon tri i po godine suđenja, Općinski sud u Sanskom Mostu je odlučio da Lipovaču u prvostepenom postupku oslobodi optužbi u ovom slučaju.

Lipovači se na teret stavljala osnovana sumnja da je u vremenskom periodu od aprila 2006. godine do januara 2010. godine u Bihaću, kao načelnik Općine Bihać, svojim nesavjesnim postupanjem u "Projektu izrade geoinformacijskog sistema Općine Bihać" nanio štetu Općini Bihać u iznosu od 921.501,30 KM.

Lipovača je prema navodima optužnice naručio geosnimanje općine Bihać, a za ovaj posao angažovala se firma "Geofoto" iz Zagreba.

Više o temi Hamdija Lipovača

PRAVOSNAŽNA PRESUDA
Hamdija Lipovača obavezan vratiti skoro 50.000 KM
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na