PORUKE

Selim Bešlagić za "Avaz": Timoti Les iznosi teze o odbrani BiH i sam ih pobija

To je isto kao da bi ja sad rekao da bih oženio Merilin Monro ali ne mogu jer je umrla, kaže Bešlagić

Bešlagić: BiH je multietnična. Avaz

Piše: E. Halimić

2.5.2021

Bošnjaci ne mogu braniti BiH, Srbija će dati Kosovo za RS, to je plan, tvrdi Timoti Les (Timothy Less), bivši diplomata Velike Britanije u BiH.

Za komentar smo pitali ratnog i poratnog gradonačelnika Tuzle Selima Bešlagića, a čije riječi zauvijek ostati zapisane u historiji: „Ja nemam druge države osim Bosne i Hercegovine“ i „Neka je rat“.

- Timoti Les iznosi tezu koju sam i negira i on kaže da ne može, ali onda da može. To je isto kao da bih ja sad rekao da bi oženio Merilin Monro (Marilyn Monroe) ali ne mogu jer je umrla. Ljuti me kad ovakvim likovima poput ovog Lesa ne postavi pitanje zna li on koja je nastarija država na Balkanu. Prema tome Bosna kao država bila i ostala takva kakva jeste, multietnična – poručio je za "Avazov" portal Bešlagić.


Dodao je da se trebaju uvažavati historijske činjenice, a to je da je Bosna i Hercegovina bila jedna moderno organizirana, multietnička država u kojoj su svi mogli zajedno da žive.

- Njegova teza ne stoji, on priča o velikoj Srbiji, Albaniji, a čuli smo američkog diplomatu o velikoj Bosni koju podržavaju SAD kao građansku državu – istakao je Bešlagić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.