NOVI/STARI MINISTRI

Potvrđeno imenovanje tri ministra u Vladi KS

Potvrđivanju je prethodio zahtjev premijera KS Edina Forte kojim je tražio da Skupština provede proceduru zbog nejasnog statusa

Vlada KS. Arhiva

A. K.

5.5.2021

Skupština Kantona Sarajevo je na svojoj današnjoj sjednici potvrdila imenovanje tri ministra u Vladi KS, i to: Melike Husić-Mehmedović kao ministrice nauke, visokog obrazovanja i mladih, Naide Hota-Muminović kao ministrice za odgoj i obrazovanje i Envera Hadžiahmetovića kao ministra komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo.

Potvrđivanju imenovanja navedenih ministara prethodio je zahtjev premijera Kantona Sarajevo Edina Forte kojim je tražio da Skupština provede proceduru i potvrdi spomenute ministre obzirom na, kako je naznačeno u zahtjevu, nejasan statusa imenovanih ministara, zbog presude Ustavnog suda FBiH kojom su Izmjene i dopune Zakona o organizaciji i djelokrugu organa uprave i upravnih organizacija proglašene neustavnim, a na osnovu kojeg su tada imenovani ovi ministri.

Isti Zakon Skupština je ponovno donijela 7. aprila 2021. godine, a danas je potvrdila i tri spomenuta ministra na njihove funkcije.

Zastupnici su potom raspravljali o Izvještaju o radu i finansijskom poslovanju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu za 2019. godinu koji Skupština Kantona Sarajevo nije usvojila.

Današnje zasjedanje Skupštine je nakon ove tačke dnevnog reda prekinuto, a javnost će o tačnom terminu njegovog nastavka biti blagovremeno obavještena.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.