PRITISAK KRIMINALACA

Pogledajte kako su dvojica automafijaša prijetila novinaru crne hronike „Dnevnog avaza“

Dvojica muškaraca zbog ranijeg pisanja o slučaju "Volan" prijetila novinaru crne hronike "Dnevnog avaza" Admiru Aljimiju

E. T.

Nakon što što su dvojica automafijaša kojima se sudi u Sudu BiH u predmetu "Volan" jučer ujutro bila u prostorijama jednog od zakupaca u „Avaz Twist Toweru“, spustili su se do redakcije „Dnevnog avaza“, gdje su zbog ranijeg pisanja o ovom slučaju prijetili novinaru crne hronike "Dnevnog avaza" Admiru Aljimiju. Radi se o ranijim istraživačkim tekstovima o automafiji.

Oni su došli do stražnjih vrata redakcije te su ih otvorili tražeći novinara rubrike Crna hronika. Kako se vidi na snimcima s videonadzora, imali su namjeru ući unutra. Novinar je došao do vrata, a dvojica kriminalaca su pokušala ući unutra. Novinar je stao ispred njih i rekao im da ne mogu ući u službene prostorije te ih je pitao da se predstave, što su oni odbili učiniti. 

Tražili su od novinara da im kaže kako se zove, što je on i učinio, a oni su rekli da su tu zbog članka. Nakon vrlo neprijatnog razgovora, muškarci su otišli van prostorija redakcije, ali su se danas ponovo vratili nakon čega su uhapšeni.

Podsjećamo da redakcija „Dnevnog avaza“ zahvaljuje MUP-u KS na tome što su se u izuzetno kratkom roku profesionalno odazvali pozivu iz redakcije.

Pogledajte video.

Više o temi Dnevni avaz

NA KIOSCIMA ŠIROM BIH
Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Sebiju treba smijeniti
NA KIOSCIMA ŠIROM BIH
Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Nema RS izvan BiH
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na