REAKCIJA

Čolpa: Denis Bećirović nikad ništa suštinski nije uradio

Uprskos tome što je ušao u treću deceniju sjedenja u parlamentima i bavljenja politikom nikad ništa suštinski nije uradio, kaže Čolpa

Nihad Čolpa. Agencija

A. Ka.

6.5.2021

Nihad Čolpa, zastupnik u Parlamentu FBiH, danas je reagirao na inicijativu Denisa Bećirovića za formiranje Pokreta za zaštitu nezavisne, suverene, nedjeljive i demokratske države Bosne i Hercegovine.

Rekao je da je Bećirovićev politički angažman gotovo nepostojeći.

- Poziv Denisa Bečirovića za formiranje Pokreta za zaštitu nezavisne, suverene, nedjeljive i demokratske države BiH dokazuje da uprskos tome što je ušao u treću deceniju sjedenja u parlamentima i bavljenja politikom nikad ništa suštinski nije uradio, a imao je toliko mnogo prilika. Nije sporno da se uključi najveća pamet u državi kako bi izašli iz blata u kojem se nalazimo, ali pitam se na šta su doživotni parlamentarci i političari potrošili tolike godine bavljenja politikom ako je država došla u položaj da se svi moramo okupiti kako bi je obranili - naveo je on.

Čolpa je pozvao Bećirović da novčanim sredstvima pomogne građanima.

- Moralni i patriotski čin od Denisa Bečirovića bi bio, da izračuna novac prikupljen od siromašnih poreznih obveznika za potrebe njegovog višecenijskog beskorisnog sjedenja po parlamentima i dio vrati građanima koji nikada nisu bili u gorem zdravstvenom i finansijskom stanju. Tim svijetlim primjerom pokazao bi kako se vodi briga o građanima i zemlji za koje nikada nista nije učinio - zaključio je Čolpa.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.