EKSKLUZIVNO

Sprema se smjena kompromitiranog Bakirovog Osmice!?

U analizi se navode sve Mehmedagićeve afere i zloupotrebe u službi

Avaz.ba
  • Bakir Izetbegović i Osman Mehmedagić Osmica

    Bakir Izetbegović i Osman Mehmedagić Osmica

    Foto: Avaz


Falsifikator diploma, čovjek koji crnim novcem plaća skupe kuće i automobile i direktor koji kažnjava poštene policajce, izgleda, dosadio je međunarodnoj zajednici.

U današnjem printanom izdanju „Dnevnog avaza“ objavljuje se ekskluzivna analiza o tome da li je, nakon što je međunarodna zajednica nekada ukinula tajnu službu AID, a potom FOSS, sada na redu i smjena OSA-e koju Bakirov direktor Osman Mehmedagić Osmica potpuno devastira amaterizmom i korupcijom.

U analizi se navode sve Mehmedagićeve afere i zloupotrebe u službi. Među njima su falsificiranje diploma na čak dva fakulteta, uklanjanje s posla policajaca koji su dokumentovali njegove veze s okorjelim kriminalcima i narkodilerima...

Također, postavlja se indikativno pitanje da li su prvi put zloupotrebe unutar OSA-e objavljene u izvještaju visokog predstavnika Valentina Incka (Inzko) i šta to posljedično može značiti za glavnog obavještajca tzv. porodice Čaušesku u Sarajevu.

U specijalnoj analizi "Avaza" ponovo se aktualiziraju narkoveze supruge Osmana Mehmedagića Osmice, propale pjevaljke Amele Šehović-Mehmedagić sa konzumiranjem i dilanjem droge u Sarajevu, i zašto otac i majka Jasmine Izetbegović, koja je konzumirala narkotike, svoje porodične prljavštine žele da prebace u dvorište opozicionih političara.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na