NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Sprema se smjena Osmice?

Činjenica da je pitanje Mehmedagićevog upravljanja OSA-om stiglo do UN-a šalje signal da i stranci razmatraju „pospremanje“ ove institucije

Piše: Avaz.ba

7.5.2021

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Sprema se smjena Osmice?

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko (Inzko) u utorak je u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda predstavio izvještaj o Bosni i Hercegovini.

Zanimljivo je da je u izvještaju pred UN-om prvi put spomenut i rad Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA), tačnije kompromitirajuće činjenice vezane uz njenog direktora Osmana Mehmedagića Osmicu.

Komentar dana napisao je Danijal Hadžović: Sebija silna.

Ambasador Velike Britanije u BiH Metju Fild za „Avaz“: Timoti Les ne govori uime Ujedinjenog Kraljevstva.

Naglasio je da, kao i svi dokazani prijatelji BiH, Ujedinjeno Kraljevstvo snažno podržava teritorijalni integritet i temeljnu strukturu BiH kao jedinstvene, suverene države, koja se sastoji od dva entiteta. 

Pripadnici Specijalne jedinice uhapsili više osoba. Određene osobe bliske kriminalnom miljeu u Sarajevu prekjučer došle u redakciju “Avaza”, nezadovoljne izvještavanjem novina o pojedinim akcijama pravne države prema njima, a sličan incident ponovio se i jučer.

Vladimir Putin nije protiv sastanka s predsjednikom SAD: Bajden želi posredovati u ukrajinskom konfliktu

Vlado Adamović, advokat koji zastupa 13 anesteziologinja koje su prekjučer dale otkaze u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), odgovorio je na optužbe iz KCUS-a i direktorice Sebije Izetbegović da nju ljekari nisu obavijestili o problemima u radu i otkazu.

Naš proslavljeni fudbalski stručnjak Vahid Halilhodžić u razgovoru za „Dnevni avaz“ najavio je subotnji mostarski gradski derbi, koji bi “Rođenima” prvi put u novijoj historiji, u slučaju pobjede, mogao trasirati put u Evropu. Naglasio je da Mostaru i BiH ne trebaju nikakvi sukobi.

Na stranama Mozaika možete pročitati o proslavi Đurđevdana širom BiH, ali i o posjeti  svjetskog tenisera Novaka Đokovića.

Na svečanoj sjednici Skupštine KS dodijeljena najviša priznanja: Erik Larson počasni građanin Sarajeva.

Na stranama Crne hronike možete pročitati razgovor sa Semirom Šutom, komesarom MUP-a ZDK.

Nakon silovanja djevojčice u Begovom Hanu kod Žepča: Uskoro optužnica protiv pedofila s karanfilom.

Odlukom Rijaseta Islamske zajednice u BiH 7. maj proglašen Danom džamija. Tokom agresije na BiH srušeno je 614 džamija, 218 mesdžida, 69 mekteba, četiri tekije, 37 turbeta i 405 drugih vjerskih objekata.

Emir Fejzić uoči premijere predstave u Domu mladih: Kultno ’Bijelo dugme’ inspiracija za ’Svi marš na ples’.

Reprezentacija BiH u rokometu saznala protivnike na Euru: Bh. tim protiv Španije, Švedske i Češke.

U današnjem „Dnevnom avazu“ je i prilog TV extra koji nudi zanimljive sadržaje i pregled TV programa za narednih sedam dana.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.