KANTON SARAJEVO

Sutra se u Zetri nastavlja vakcinacija

Osigurano je dodatnih 5.000 doza vakcina

Fena

U prvom krugu vakcinacije bilo na raspolaganju 12.800 doza vakcina

Foto: Avaz


U dvorani Juan Antonio Samaranch (Zetra) sve je spremno da se sutra u 8.00 sati, po nalogu ministra zdravstva Harisa Vranića, nastavi proces vakcinacije građana Kantona Sarajevo.

Osigurano je dodatnih 5.000 doza vakcina, a Zavod zdravstvenog osiguranja KS će uputiti pozive građanima za vakcinaciju i to: starijim od 75 godina, hemodijaliziranim i transplantiranim pacijentima, a zatim i odraslim pacijentima sa Down sindromom, hroničnim pacijentima i osobama koje boluju od rijetkih bolesti.

Podsjećamo, u prvom krugu vakcinacije Kantonu Sarajevo je bilo na raspolaganju 12.800 doza vakcina. U Zetri je vakcinisano dnevno između 1.500 i 1.700 osoba, pri čemu su građani bili izuzetno zadovoljni organizacijom.

Sutra će biti potpisan i sporazum između Zavoda zdravstvenog osiguranja KS, JU Doma zdravlja KS i Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine za primjenu vakcina doniranih od Republike Turske, a temeljem kojeg će Kanton Sarajevo provoditi imunizaciju uposlenih u ovom ministarstvu te sigurnosnim agencijama Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Služba za protokol i press KS.

Više o temi Zetra

ZA STARIJE OD 75 GODINA
Od ponedjeljka nastavak vakcinacije u sarajevskoj Zetri
NA VRH

Podijeli članak na