ORUŽANE SNAGE BIH I NATO

PDP krivi SNSD da su dozvolili održavanje vojne vježbe "Brzi odgovor 21"

Ni Dodik, ni Zoran Tegeltija, kao ni Željka Cvijanović ili Radovan Višković ni riječ nisu rekli na činjenicu da će 500 pripadnika Oružanih snaga BiH i čak 700 američkih vojnika vježbati zajedno u okviru programa „Brzi odgovor 21", navodi PDP

N. Aj.

9.5.2021

Iz PDP-a poslali saopćenje za javnost. Avaz

Partija demokratkosg procesa (PDP), na čijem čelu je Branislav Borenović, uputila je saopćenje za javnost u kojem se osvrće na vojnu vježbu "Brzi odgovor 21" Oružanih snaga BiH i Oružanih snaga SAD.

Saopćenje prenosimo u cijelosti:

- Svega nekoliko kilometara od centra Banje Luke narednih dana će marširati vojnici NATO-a i to zahvaljujući podršci Milorada Dodika i predstavnika njegove stranke na nivou Republike Srpske i BiH, koji, iako su to ranije najavljivali, neće zaustavili predviđene aktivnosti sjeveroatlanskog saveza na Manjači.

Ni verbalno-deklarativni otpor

Ni Dodik, ni Zoran Tegeltija, kao ni Željka Cvijanović ili Radovan Višković ni riječ nisu rekli na činjenicu da će 500 pripadnika Oružanih snaga BiH i čak 700 američkih vojnika vježbati zajedno u okviru programa „Brzi odgovor 21”.

Indikativno ćutljivi su bili zvaničnici RS, inače na riječima protivnici NATO-a, kada je na prostor RS ušao konvoj vojnih vozila snaga SAD, kao i da ga nadlijeću američki vojni helikopteri.

PDP pita kako objašnjavaju defilovanje NATO vojnika oko najvećeg grada RS, bez bilo kakvog, pa i verbalno-deklarativnog otpora u koji ubjeđuju narod već godinama.

Dodik glavni zagovarač NATO-a u BiH

Predsjedavajući Presjedništva BiH mora da kaže i zašto je po ko zna koji put prekršio zaključke Narodne skupštine Republike Srpske, ovaj put o vojnoj neutralnosti, te da prizna da je glavni NATO zagovarač u BiH, koji ne smije da se suprostavi toj vojnoj alijansi, iako je Srbe uvjeravao u suprotno.

Kadrovi SNSD-a započeli NATO put BiH, a Dodik ga slanjem već drugog Godišnjeg nacionalnog plana u štab sjevernoatlantskog saveza dovršava, dok svih ovih godina zamajava javnost da je on tobožnji protivnik NATO integracija.

Imajući u vidu da godinama jedno priča, a drugo radi, za očekivati je da će ponovo pokušati da slaže da NATO nije na Manjači, ni u Glamoču, da treba vjerovati njemu, a ne svojim očima, te da on zapravo spriječava održavanje vježbi koje su u toku. Nakon toliko prevara, nova laž mu ni kod koga neće proći.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.